İNEGÖL BELEDİYESİ YASAĞI ABARTTI

İNEGÖL BELEDİYESİ YASAĞI ABARTTI

İnegöl Belediyesi yaya kaldırımlarından kaldıramadığı elektrik direkleri yerine, direklerin üzerine mantolanan reklam panolarına kafayı taktı.

Siftah yapmadan dükkân kapatan, dükkânın kirasını ve devlete vergisini ödemekten zorlanan İnegöl esnafını, şimdide belediye korkusu sardı.

Şehrin dört bir yanında esnaf avına çıkan zabıtalar, esnafa adeta göz açtırmıyor. Esnafın kapı önüne çıkardığı ürünleri fotoğraflayan zabıta ekipleri, kamu kurumlarını ilgilendiren diğer meclis kararlarının neden uygulanmadığı sorusunu ise, "bizim ona yetkimiz yok" diyerek geçiştiriyor.

Meclis kararıyla kaldırımlara ürün çıkarmayı, yaya yolunu kapatan büfeler ile kamu kurum ve kuruluşlara ait pano, trafo ve kutu gibi unsurlara yasak getiren İnegöl Belediyesi, kararları şuana kadar sadece esnafa uyguluyor.

Yaya kaldırımları üzerindeki Kamu kurum ve kuruluşlara ait pano ve direkleri kaldırmaya gücü yetmeyen İnegöl Belediyesi, esnaftan elektrik direğine mantoladığı reklam tabelasını kaldırmasını istiyor.

İnegöl esnafı belediye tarafından bu derece baskı altına alınmasını, "Belediye yasağı iyice abarttı, İnegöl esnafı tarihinde bu kadar zulüm görmedi" şeklinde yorumluyor.

Hbr HABER MERKEZİ



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00