www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de CEO Zirvesi

İnegöl´de CEO Zirvesi

İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER) tarafından CEO zirvesi düzenlendi. Önemli firmaların CEO´larının katıldığı zirvede, Türkiye´nin ekonomi gündemi konuşuldu.

Dün saat 15.00´da Hotel Park Sultan Ahmet Balo Salonu´nda düzenlenen programa ilçe protokolünün yanı sıra konuşmacı olarak katılan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, FİBA Commercial Properties CEO´su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Özbek, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Nord Holding Türkiye Temsilcisi, Google Türkiye Ülke Müürü Bülent Hiçsönmez, davetlilere önemli bilgilendirmelerde bulundular.

 

?İNEGÖL, GÜCÜNÜ GEÇMİŞİNDEN ALAN BİR ŞEHİR?

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, ?24 Haziran´da bir seçim gerçekleştirdik. Seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sektör liderleriyle bir aradayız. Büyümeyi konuşacağız. Güzel bir organizasyon olacak. Mobiliyum´u gezdik, İnegöl ile alakalı değerlerden bahsettik. Organizasyonu destekleyen başta Rauf Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnegöl Müteahhitler Derneği kurulduğundan beri İnegöl´e katkı sağlamaya çalışıyor. Biz de derneğimizi devraldıktan sonra geniş bir ekip kurduk ve sektörün bir olmasıyla alakalı vizyon koyup çalışmalarımızı sürdürdük. Sektör problemlerinin çözümünün yanı sıra şehrin marka değerinin artırılması, diğer sektörlerin geliştirilmesine de katkı koymamız gerekiyor. Bu noktada buradayız. İnegöl gücünü geçmişinden alan bir şehir. Geçmişinde de ciddi başarılara imza atmış ve gelecek vizyonunu eksiksiz olarak ortaya koyan bir şehir.  Türkiye´nin 16. Büyük ekonomisi, ihracat fazlası ve 0´a yakın işsizlik oranıyla Türkiye´de örnek bir şehir. Önümüzdeki süreçte bunlara daha fazla katkı sağlamaya çalışacağız. İnegöl birçok değere sahip. Biz bu değerleri daha aktif hale getirmeye çalışacağız. İlk defa bir ilçede CEO zirvesi gerçekleşiyor. İnşallah bundan sonra devamı gelecektir? dedi.

 

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Ademoğlu, ?Böyle bir projeye destek olmaktan dolayı mutluyuz. Son derece faydalı bir program olacaktır. Programın sonunda yeni bir vizyonla buradan ayrılacağımızı umuyorum? diye konuştu.

 

Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Enver Topuz, ?İnegöl´de böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Devamının gelmesini temenni ediyoruz. Firma olarak bundan sonra yapılacak organizasyonlarda da elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız? dedi.

 

ZOR ŞARTLARDA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Çok güzel bir program gerçekleştiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İhtiyacımız olan bir program? İnegöl bir marka şehir? İnegöl, özellikle ilklere adım atan bir şehir konumunda bulunuyor. Ülkemiz büyüyor. 7,4 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. OECD ülkeleri içerisinde 2. büyüyen ülkeyiz. Zor şartlarda büyümeye devam ediyoruz. Artık ülkemiz daha önceki yıllarda olduğu gibi zor şartlarda kaldığında sanayicimiz, siyasimiz hemen sinmiyor, zor şartlara rağmen daha iddialı programları ortaya koyuyor. Ülkemizin, sanayicimizin zor şartlara rağmen, dış destekli engellemelere rağmen bir duruş ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu bir misyon, vizyon meselesi. Çok şükür bunu hem siyasi hem de sanayici anlamında ortaya koyuyoruz. İnegöl 300 bine yaklaşan bir nüfusa sahip, ticari açıdan da çok önemli bir şehir. 601 milyon dolar dış ticaret fazlası veriyoruz. İlçe statüsünde ciddi rakamlara sahibiz. 1973 yılında ilk kurulan ilçe OSB´sine sahibiz. Yine ilk kurulan Mobilya İhtisas OSB´sine sahibiz. Yenice ve Cerrah OSB´ler de İnegöl´ün büyümesine önemli katkı sağlıyor. Bunun yanında şehrimizin markaları var. Sanayileşme sektöründe mobilya bizim markamız. İnegöl mobilyası tüm Türkiye´de ve bundan sonra da inşallah dünyada markalaşma içerisinde. Bunu da büyüterek devam edecek. Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15´ini, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40´ını karşılıyoruz. Bu da mobilyaya ne kadar katkı sağladığımızı gösteriyor. Bunları geliştirerek devam edeceğiz. İnegöl mobilya sektörü büyürse Türkiye mobilya sektörü de büyüyecektir. Artık daha büyük adımlar atmalıyız. Ciddi rakamlara ulaştık. İhracata katkı sağlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Fakat yurtdışına baktığımızda bizim oranlarımız çok düşük. Ülkemiz nezdinde baktığımızda yine büyük bir rakamda mobilya üretiyoruz. Rakamlarımızı yükseltmeliyiz. İnegöl´de bir araya gelerek İnegöl´ü marka şehir yapma noktasında hızla ilerliyoruz. Tek eksiğimiz bireysel, kurumsal marka firmalarımızı çoğaltmalıyız. İnşallah bu noktada da hem bizler İTSO olarak hem de diğer dinamikler, kurumsal marka firmaları İnegöl´den çıkarmak istiyoruz. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Şehrimizde olmanızdan dolayı heyecan ve mutluluk duyuyorum. 7 aydır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu bir nasiptir, öyle takdir edildi. İçinde bulunduğumuz dönemde neler yapabiliriz konusunda çalışıyoruz. Tazelenmeyle beraber mevcut stratejik planlarımızın üzerine bir şeyler eklemek istedik. Şehrimizi geliştirmek, üzerine koymak istedik. Yaptığınız organizasyonun şehrimizde ilk olması çok kıymetlidir. Yusuf Bey ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Daha fazla kendimizi tanıtmamız gerekiyor. Değişim ve dönüşümler heyecan yaşatıyor. Şehre bunu yaydığımızda böylesine güzellikler ortaya çıkıyor. Şehrimizin eksiklerini tespit ederek, avantaj ve artılarını tespit ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bazen bazı şeyleri sadece kendimiz konuşuyoruz. Çok işler yapıyoruz ama dışarıda bunun algısı böyle olmayabiliyor. Şehrimizde ilkleri yaşadık. Nüfusu, ekonomik potansiyeli, ihracat ve ithalat rakamlarıyla model bir ilçe? Beraberinde yerel yönetimler olarak merkezi hükümetin ve Bursa´nın destekleriyle bu şehirde hak ettiği ölçüde hizmetlerin verilmesi adına gayret verdik ama ekonomik değerlerin artması, refahın artması, diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında yeni nesil belediyecilik anlayışını sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

?HER ŞEYE RAĞMEN SAPASAĞLAM AYAKTAYIZ?

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, ?5,5 gibi büyüyünce bazı sorunlar çok az yaşanıyor. Dünya şartları da değiştiği zaman, ihtiyacımızı karşılamakta zorluk yaşıyoruz. Geçmişte ekonomik krizler yaşanmıştı. Amerikan kaynaklı kriz etkileri yaşanıyor. Ülke olarak buna biraz hazırlıksız yakalandı. Finansal anlamda biraz etkilendik. Gezi parkından bu yana ciddi bir siyasi yıpratma da yaşıyoruz. En son 15 Temmuz darbe girişimi olmuştu. Her şeye rağmen sapasağlam ayaktayız. Evet, bir bedel ödüyoruz ama büyük sorun yaşanmıyor. Her seçim süreci, dışarıdan ekonomik sıkıntılar da yaşanılması sağlanıyor. Seçim süreçleri sonrasında bir rahatlama yaşanıyor. Eko-politik olarak birileri birilerini zorluyor. Bunların hepsini doğru değerlendirmemiz lazım. Seçim sonrası herkes hükümete odaklanıyor. Ekonomi yönetiminin nasıl bir vaziyet alınacağını bekliyor. Bir miktar yavaşlayacağımızı düşünüyorum. Neden? Faiz çok yükseldi. Bu yükseldiği zaman otomatik olarak alışverişi kesecek, yatırım üzerinde baskı oluşturacak. Önümüzdeki 6 ay içerisinde bence yeteri kadar hissedilecek. İnşallah küçülmeyiz. Seçimin yeni bir vizyonla geride kalması yeni bir heyecandır. Bizler de daha dengeli şekilde hareket etmemiz lazım. Geleceğe karşı pozitif olmamız lazım? dedi.

 

İNEGÖL GİBİ ÖRNEKLERİN SAYISININ ARTMASI LAZIM

FIBA CEO´su Yurdaer Kahraman ise, ?Biz firma olarak yatırımlara girmeden istişare ederiz. Almanya´da doğan ve 5,5 yıldır Türkiye´de yaşayan biri olarak, 1980´li yıllarda İstanbul köprüsünden birkaç araba geçiyordu, şuan köprüler yetmiyor. Şu an ki gençlik Türkiye´nin nereden nereye geldiğini bilmiyorlar. Türkiye zengin bir ülke. Türkiye genç nüfusa sahip. Almanların bir sözü var; Türk dünyayı terk etmeden önce Mercedes´e binmesi lazım diye bir söz oluşturdular. Türkiye´de büyüme çok güzel. İnegöl gibi örneklerin sayısının artması da güzel olur. Türkiye´yi objektif olarak yurtdışına da aktarmamız lazım. 2001 senesi krizinde bile iyi iş yapanlar vardı, kötü yapanlar vardı. Türkiye oldukça iyi durumda. Firma olarak da yurtdışındaki gücümüzü Türkiye´den alıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00