?İNEGÖL´DE CİDDİ POTANSİYEL VAR?

?İNEGÖL´DE CİDDİ POTANSİYEL VAR?

İnegöl´de kısa bir süre önce hizmete başlayan Özel Artı Etüt Merkezi´ni ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mobilyası, köftesi, tarımı ve kaplıcalarıyla öne çıkan İnegöl´de eğitim alanında da ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurum ziyaretleri kapsamında İnegöl´de yaklaşık 5 ay önce hizmet vermeye başlayan Artı Özel Etüt Merkezini ziyaret etti. Etüt merkezini gezip öğrencilerle de sohbet eden Başkan Aktaş, İnegöl´de ciddi bir eğitim potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

KURUM ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Artı Özel Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Betül Demirtaş´ın nezaretinde gerçekleşen sınıf ziyaretleri sonrası Başkan Aktaş, etüt merkezi idarecileriyle istişarelerde bulundu. Ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´deki farklı kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerini sürdürdüğünü söyledi. Bunların bazen kamu kuruluşları bazen de özel kuruluşlar olduğunu kaydeden Aktaş, ?Onlarla istişare etmeye, görüş ve önerilerini almaya ve beraberinde İnegöl´ümüzü daha iyi standartlara taşıyabilmek adına yapılabilecek neler vardır noktasında istişare etmeye çalışıyoruz. Bu formatta çarşı merkezinde henüz 4-5 aylık süreçte hizmet etmeye başlayan Özel Artı Öğrenci Etüt Merkezini ziyarete geldik. Değerli yönetici arkadaşımız ve hocamızla istişare edip yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldık? dedi.

İNEGÖL´DE EĞİTİMLE İLGİLİ CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR

İnegöl´ün hızla gelişip büyüyen bir şehir olduğuna da dikkat çeken Aktaş, eğitim alanında da ciddi bir potansiyel bulunduğunu belirterek; ?Belki bizim ana sektörümüz mobilya, köftecilik, tarım, kaplıca gibi algılanabilir, ama İnegöl´ün eğitimle ilgili de ciddi bir altyapısı var. 50 bin üzerinde öğrencinin olması İnegöl´ün önemli özelliklerinden bir tanesi. Bugün Türkiye´de bu nüfusa ulaşmayan illerimiz bile var. Bu formatta incelendiğinde İnegöl´de eğitimle ilgili de çok ciddi bir potansiyelin olduğu açık bir gösterge. Son yıllarda yapılan hamlelerde var. Özellikle özel eğitim kurumlarıyla ilgili açılımlar var. Bunlar belki İnegöl´ün başarı çıtasını, standartlarını yükseltti ama bir de dershane uygulamalarından sonra özellikle etüt merkezleriyle alakalı yeni kurulan sistemde takviye alan çocuklarımızın gerek ortaokul ve lise gerekse de üniversite düzeyinde ciddi başarılara imza attıklarını hep birlikte görüyoruz. Tabi biraz da kendini ifade edememiş, sosyal açıdan açılamamış çocuklarımızın belki de o sır kalmış özelliklerini açığa çıkarmada bu tip mekânların çok önemli bir araç olduğunu düşünüyorum. Kendini okulda ifade edemeyen çocuğun belki de başka bir öğretmenin daha rahat bir hafta sonunda, akşam vaktinde onun keşfiyle beraber çok önemli başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz? şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

Konuşmasının sonunda Artı Özel Etüt Merkezi sahiplerine ve çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar dileyen Aktaş, ?Az önce çocuklarımızı da ziyaret ettik. Özellikle kitap okuma alışkanlığının arttırılmasında, satranç, bilgisayar ve yabancı dille ilgili takviyeler alınması ve dersleriyle alakalı alınan takviyeyle beraber ahlaklı, kendini ifade edebilen, takım çalışmasına yatkınlığını arttırmış çocuklarımızın burada yetiştiriliyor olması önemli bir avantaj? ifadelerinde bulundu.

STRESSİZ ÇALIŞMA İMKÂNI

Artı Özel Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Betül Demirtaş ise Başkan Aktaş´a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ?Artı Özel Etüt Merkezi olarak ağırlıklı olarak 8´inci sınıflarla çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi TEOG denilen ve 8´inci sınıfta girilen bir sınav var. Ve sıkı hazırlanılması gereken bir sınav. Bu sınava takviye yapıyoruz. Öğrencilerimiz hafta içi 5 gün ve hafta sonu gruplarımız olmak üzere ayrı ayrı gelmekte. Okulda gördükleri bütün derslerin takviyelerini yapıyoruz. Bunun yanında sınavlarımızı ve sınav analizlerimizi yaparak veli bilgilendirmesi yapıyoruz. Sınav zorlu bir süreç olduğu için yarış halinde çalışan öğrencilerimiz stresle de başa çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu yüzden yaptığımız sıkı çalışmalarla çocuklarımızın stresini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07