www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de Eğitim Çalıştayı

İnegöl´de Eğitim Çalıştayı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 14-15 Nisan tarihlerinde geniş kapsamlı bir eğitim çalıştayı düzenleyeceklerini ve 2 gün sürecek olan bu programda yaklaşık 800 öğretmene 12 konuda eğitim verileceğini söyledi.

Öğretmenlerin kendilerini güncel tutabilmeleri için eğitimler planladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Bunlarda en büyük destekçimiz BEBKA? BEBKA´ya proje yazıyoruz ve hibe desteği aldığımız takdirde onların satın almasıyla eğitimler düzenliyoruz. Bu sene 2 konuda eğitim düzenleyeceğiz. Bir tanesi STEM eğitici eğitimi, kantinlerdeki tüm çalışanlara gıda kalite eğitimleridir. Ayrıca Nisan ayının 14-15´inde geniş kapsamlı bir İnegöl eğitim çalıştayı düşünüyoruz. Bugüne kadar hiçbir ilçede gerçekleştirilmedi. 2 gün boyunca 750-800 öğretmenimize 12 konuda eğitimler vereceğiz. Ünlü simaların ana oturuma konuşmacı olarak katılacağı bir program olacak. Bakanlık düzeyinde de üst düzey yöneticilerden gelenler olacak. Öğretmenleri dinç tutmak istiyoruz. Diğer bir çalışmamız TÜBİTAK çalışmalarıdır. Okullara yönelik TÜBİBAK 4006 kapsamında bilim fuarları hibeleri veriliyor. Okul ortamında da bilim yapılabiliri göstermek amaçlanıyor. İlçemizde 32 okul bu konuda proje yazıp başarılı oldu. 5´er bin liradan düşünürsek 160 bin lira civarında bir hibe geldi. Bunların sergileri de Nisan-Mayıs aylarında yapılacaktır. Avrupa Birliği programları var, okullarımız proje yazıyorlar. 13 okulumuz bu projelere başvurdu. Başvurular yıl içerisinde de devam ediyor. Her yıl 45 civarında okulumuz başvuruyor ve 15-20 tanesi kabul görüyor. Meslek liseleri bu konuda çok avantajlı ve istekliler. Meslek liseleri öğretmenlerini hep staja götürüyorlar hem de öğretmenlerine gözlem yaptırıyorlar. 4004 TÜBİTAK kapsamında doğa bilimleri konusunda 2 projemiz var. Erdem Beyazıt´tan bir hocamızla Sakarya Üniversitesi´nden bir hocamız bu projeyi yürütüyorlar. Hem doğa hem de değerler eğitimini birleştirmiş bir proje? Geniş kapsamlı, İnegöl´deki tüm öğrencileri bağlayan bir proje? Bunun bütçesi tahminen 150 bin lira civarında olacak. Rakam Mart ayı gibi açıklanacak. Nisan sonunda bilim şenlikleriyapılacak. 4006 kapsamında 32 okulumuzdan seçme eserler merkezi bir yerde toplanacak ve genel sergi yapılacak, gösteriler yapılacak. Astronomi deneyleri gerçekleştirilecek. Güzel bir etkinlik olacak. Sabahtan gece 24.00´a kadar devam edecek. Faaliyetler ve yarışmalar rutin bir şekilde sürecek. Tüm okullarımıza özel büro olarak destek veriyoruz. Şuana kadar 57 okula ziyarette bulunduk. Herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını, istedikleri uygulama ve projeleri sorduk. İstişarelerde bulunduk. 22 okulumuza yüz yüze eğitim verdik. Bunlar ikinci dönem de devam edecek. 110 müstakil okulumuzun tamamı ziyaret edilip ihtiyaçları karşılanacak.?

TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ

?Okul öncesinde 2 önemli projemiz var. 4-6 yaş grubu çocuklara Müftülük görevlendirmesiyle eğitimler verilecek. Dinimi seviyorum ve öğreniyorum projemizi de daha önce paylaşmıştık. Okul ve ana sınıflarımızda velilerin istekleri doğrultusunda haftada 6 saatlik bir eğitim olacak. Yarışma, sportif faaliyet, kültürel faaliyet gibi konular devam edecek. 55 bin civarında örgün, 7 bin civarında açık öğretim öğrencimiz var. 3 bin 500´e yakın resmi ve özel eğitim kadromuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayırsever okullarımız ve devlet okullarımızın yapımı sürüyor. Bakanlığımızın taahhütleri var. 2019 yılında tüm Türkiye´de ikili eğitimler normal eğitime dönecek. Bu manada bizde de 18 okulumuz ikili eğitim yapıyor. Hummalı bir şekilde çalışıyoruz. 2019 yılında ilçemizde normal eğitime geçeceğiz. 2. döneme sıkıntısız bir şekilde başladık. Kadrolu ve ücretli öğretmenlerimizi görevlendirdik. Hiçbir eksiğimiz yok. 1. dönemde bizi üzecek bir durum olmadı. Tüm eğitim kadromuzun başındayız. Eğitim camiamız bir bütündür. Hepimiz üzerimize düşen görevi layığı ile yapmaya çalışıyoruz. Bu manada önderlik yapıyoruz. Arkadaşlarımız işlerini ciddi yapıyorlar, denetim ve kontrollerimizi yapıyoruz. İnşallah İnegöl eğitiminde her geçen gün başarımız artarak devam edecek? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00