www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de Hareketli Hafta

İnegöl´de Hareketli Hafta

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası için akreditasyonlarını yaptırarak hazırlıklarını tamamladı. Türkiye´den 51 belediyenin katıldığı hafta kapsamında İnegöl´de 16-22 Eylül tarihleri arasında bir hafta boyunca farklı etkinlikler düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için akreditasyonlarını yaptıran İnegöl Belediyesi, 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanacak bir haftalık etkinlik programını hazırladı. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Konuşmasına Diyarbakır´ın Kulp ilçesindeki terör saldırısını hatırlatarak başlayan Taban, ?Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde orman işçilerimizi taşıyan araca düzenlenen hain saldırıda şehit olan 7 vatandaşımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah böyle bir daha yaşanmamasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Hain saldırıyı da nefretle kınıyorum? dedi.

AMAÇ TÜM VATANDAŞLARIN HAREKET ETMESİ

Şehrimizde hep güzel şeylerin, güzelliklerin konuşulmasını arzu ettiklerini ifade eden Taban, ?Buna yönelik de çalışmalar yürütüyoruz. Bugünkü toplanma gayemiz Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesiyle bizler de bu sürece entegre olarak gerekli girişimlerimizi ve akreditasyonumuzu tamamlayarak bu haftayı dolu dolu etkinliklerle tamamlamak istiyoruz. Artık giderek oturduğu yerden iş yapmaya çalışan bir toplum haline dönüşüyoruz. Hareketsiz kalıyoruz. Sağlık ve sıhhatimizi de etkileyecek şekilde hayatımızı yaşıyoruz. Refahımızın da artmasından dolayı her yere araçlarımızla ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm işlerimizi artık hareketsiz halde görmek üzere bir kurgu içerisindeyiz. Bunun önüne geçmek adına geçmişte hem ülkemizde hem de Avrupa´da buna benzer çalışmalar yapılıyordu. Biz de şehrimiz adına böyle bir eksiğin olduğunu görerek bu çalışmaları başlattık. 16-22 Eylül tarihlerinde Avrupa Hareketlilik Haftası dolu dolu kutlanıyor. Ülkemizden de 51 belediye buraya başvuru yaptı. İnegöl Belediyesi de bunlardan biri. Tabi sadece bunu haftayla kısıtlamak doğru olmaz. Burada amaç İnegöl içerisindeki tüm vatandaşları aslında daha hareket eder hale geçmelerini istiyoruz. İş yaşamamız, gündelik yaşamımızı biraz daha hareketli geçirmek adına bir kurgu düşünüyoruz? diye konuştu.

 

BİRLİKTE YÜRÜYELİM

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak haftanın bu yılki sloganının ?Birlikte Yürüyelim? olduğunu anımsatan Taban, şöyle konuştu: ?İnegöl Belediyesi olarak 3 ana kategoride başvurularımızı gerçekleştirdik. Burada hafta etkinlikleri olacak, beraberinde kalıcı çözümler üreteceğiz, üçüncü başlık da arabasız günler geçireceğiz.?

 

SABAH YÜRÜYÜŞÜ

?16 Eylül Pazartesi günü ?Hayatına Hareket Kat´ sloganıyla sabah yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Sabah 06.30 ile 07.30 arasında Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bir sabah yürüyüşü yapılacak. Beraberinde aynı gün içerisinde bu konudaki eğitimcilerimiz Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulunda bisikletin hayatımızdaki önemi ve yine okçuluk üzerine seminer verecekler.?

 

BİSİKLET TURU

?17 Eylül Salı günü de ?Cesaretini Pedalına Göster´ şeklinde bir bisiklet konvoyu yapacağız. 09.30´da belediyemiz önünden başlayacak, yağlı tohumlar kavşağından Kozluca yolu üzerinden yeniden başlangıç noktasında sona erecek.?

 

GELECEĞE 1299 ADIM

?18 Eylül Çarşamba günü Cesaretini Doğaya Göster diyerek Yenice göletimizin etrafındaki 1300 metrelik parkurda bir yürüyüş yapacağız. ?Geleceğe 1299 Adım´ sloganıyla Osmanlı Devletinin kuruluşuna da ithafen harekete geçmiş olacağız.?

 

EVDEN İŞE YÜRÜYEREK GİDİLECEK

?19 Eylül Perşembe günü evimizden işimize gelirken araç kullanmayacağız. Şahsım, Başkan Yardımcılarım ve Daire Müdürlerimiz de buna dahil olmak üzere inşallah yürüyerek işimize gelmiş olacağız. Bunu da tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak harekete geçme noktasında bir adım atmış olacağız.?

 

BAYANLARA ÖZEL SÖYLEŞİ

?20 Eylül Cuma günü akşam 19.00´da Diyetisyen Gizem Bayır Hanımefendi hareketliliğin önemi, doğru beslenme gibi konularda hanımefendilere yönelik bir söyleşi gerçekleştirecek. Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisindeki Belediye Spor Salonumuzda yapılacak bu etkinliğe tüm hanımefendileri davet ediyoruz.?

 

FOLKLORLA HAREKET ET

?21 Eylül Cumartesi günü yine kültür park içerisinde akşam 18.00´da belediyemizin halk dansları ekibi yöresel folklor gösterilerini sergileyecek. Burada da tüm vatandaşlarımızı folklor ile hareket etmeye davet edeceğiz.?

 

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

?22 Eylül Pazar günü de ibadetle hayatına hareket katmış ol düşüncesiyle, İshakpaşa Camisinde sabah namazında ilçe halkımızla buluşacağız. Malumunuz namazın dinimizdeki ehemmiyeti aşikar. Namaz hareketlerinin bilim ile olan uyumu, bilime yön gösteriyor oluşu? Pazar günü inşallah tüm ilçe halkımızla namazda buluşup sonrasında da çorba ve yeşil elma ikramlarımız olacak. Diğer tüm etkinliklerimizde de yeşil çay ve yeşil elma ikramlarımız olacak.?

 

KASK DAĞITIMLARI VE ARABASIZ GÜN ETKİNLİĞİ

?Kalıcı etkinlikler kapsamında Pazar günü kask dağıtımlarımız olacak. İshakpaşa Camisindeki sabah namazı buluşması akabinde bisiklet sürücülerimize kask dağıtımlarımızı gerçekleştireceğiz. Yine arabasız gün etkinliği kapsamında İnegöl´de 4 sokağımızı gün boyu trafiğe kapacağız. Pazar günü çarşı bölgemizde; Elektrik Sokak, Hacı Veli Ağa Sokak, Tabakhane Sokak ve Bedesten Sokaklarımızı trafiğe kapacağız. Zaman içerisinde bu alanların sürekli olarak trafiğe kapatılması konusunda da çalışmalarımız sürüyor.?

 

TEMİZLİK ETKİNLİĞİNE DAVET

?Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimizin yanı sıra Pazartesi günü 14.00-15.00 arasında bir saatlik temizlik farkındalık etkinliğimiz olacak. İnegöl´ümüzün 116 mahallesinde muhtarlarımız, STK´larımız, siyasi partilerimiz, belediyemiz, ilçe halkımız tüm kesimlerle her mahallede farklı noktalarda yerlere atılan çöplerin toplanması şeklinde bir çalışma olacak. Bu etkinliğe de tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu etkinlikler esnasındaki görselleri de 0530 157 3000 whatsapp numarasına gönderebilirsiniz.?



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29