www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´DE İBRETLİK BİR HİKAYE

İNEGÖL´DE İBRETLİK BİR HİKAYE

İnegöl´e bağlı kırsal Esenköy Mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki Nail Şenyiğit 45 yıl önce komşusunun inşaatında dinamitle taş patlatırken geçirdiği bir kaza sonucu 2 gözünü ve bir kolunu dirseğinin üstünden kaybetti. 70 gün hastanede tedavi gördükten sonr

Nail Şenyiğit Kaybettiği gözlerini asasının ucuna takıp kararan dünyasını yeniden keşfetmeye, yeniden tanımaya, özrüne, kaderine yenilmeyip dünyasını yeniden kazanmaya karar verdi. Evine 4 km mesafede olan tarlası onu yeniden hayata bağladı. Bu yolu kar, kış, yağmur, çamur, güneş demeden çoğu zaman tek başına, zaman zaman da eşi Mükerrem teyze ve torunlarıyla birlikte kat edip çalıştı. Sol elinin kalan bir parçasına sıkıştırdığı asasıyla da ölçüp hesapladı, Sağ eli ile de çapasını yaptı, fidan, fide dikti. Bunu yaparken yaşam umudunu, hayallerini bağladığı hafızasında kalan resimlerle yaşamaya, kazmasını fırçası gibi kullanıp tarlasında yeni resimler çizmeye, çizdiği resimlerle mutlu olmaya, yaşama bağlanmaya çalıştı.

Son zamanlarda rahatsız olması nedeniyle tarlaya gidemediğini belirten Nail amca Hayata sım sıkı sarılarak yaşam mücadelesine devam ediyor. Yaşadıklarını anlatan Şentürk hayat hikayesiyle herkese bir ders verdi. Zaman Zaman hayat arkadaşına takılan Şentürk haline şükür ediyor. Onun en büyük neşesi torunları. Onlarla geçirdiği güzel zamanlar kendisini mutlu ediyor.

Hayata hiç küsmediğini söyleyen Nail Amca; ?Buna da şükür tabi bazı zorluklar çekiyorum. Bende sizin gibi görmek isterdim rahat rahat koşmak yürümek dünyayı görmek isterdim. Ama olsun rabbim böyle istedi demek, o isteseydi olayın olduğu zaman bana yardım ederdi. İşte bir anlık yapmaman gereken hareketi yaptığımdan dolayı her şey oldu. Çalışmak güzel  ama helalinden çalışacaksın o zaman daha güzel.? Dedi

Hayat arkadaşını terk etmeyen Mükerrem Şentürk ise; ?Ben onu çok seviyorum kendisini terk etmedim başımıza bu olay geldiğinde çok zorluklar çektik ama buna da şükürler olsun. Ben daha ona bir şeyler yedirmeden kendim yemiyorum.? diye konuştu.

Hayatta mutlu olmanız için çok sebep var. Nail amcamız ve onun gibi birçok özürlü insanın ibretlik hayat hikayesi de Allah´ın bizlere sunduğu sayısız nimetlere ne kadar şükretmemiz gerektiğinin en somut örnekleridir.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25