www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´DE iLK KEZ LAVANTA BAHÇESİ KURULDU

İNEGÖL´DE iLK KEZ LAVANTA BAHÇESİ KURULDU

İnegöl´ bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi´nde Alaattin Tetik isimli vatandaş tarafından deneme amacı ile lavanta bahçesi kuruldu.

Hilmiye Mahallesi´nde çiftçilik ile uğraşan Alaattin Tetik isimli vatandaş, arkadaşı Hasan Nari ile İnegöl´de bir ilke imza attı ve lavanta bahçesi kurdu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alaattin Tetik, "Deneme amacı ile ilk kez lavana bahçesi ektik. Genetik Mühendisi arkadaşım var Hasan Nari. O Balıkesir bölgesinde de lavanta bahçesi kurdu yine deneme amaçlı olarak. Burada da biz denemeye başladık. Nasipse Haziran ayında çiçek vermeye başlayacak. Eğer iyi olursa bu tarlaya yakın 50 dönümlük alanımız var, burayı komple lavanta bahçesi yapacağız. 2 Senede verim alınıyor. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun" dedi.

 

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, şu ifadeleri kullandı: "İnegöl´de ilk kez lavanta bahçesi kuruldu. Coğrafyamız çok güzel. Burada her çeşit ürün alabilmek mümkün, bir kaç ürün dışında. Çiftçilerimiz de çeşitli ürünleri coğrafyamızda deniyorlar. Bu işte zarar etme de olabilir ama ben Alaattin Tetik kardeşimizi cesaretinden dolayı kutluyorum"

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00