İNEGÖL´DE İŞÇİ KIYIMI

İNEGÖL´DE İŞÇİ KIYIMI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İnegöl´de bir tavuk işletmesinin, sözleşmeyi imzalamadıkları gerekçesiyle 47 kişiyi işten çıkardığını açıkladı.

 

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Turgutlu ilçesindeki bir tavuk işletmesinin, sözleşmeyi imzalamadıkları için işten çıkardığı çalışan sayısının 110´a yükseldiğini bildirdi. Milletvekili Biçer, aynı firmanın İnegöl´de 47 ve Osmaneli´nde de 150 çalışanı işten çıkardığını ifade etti.

307 İŞÇİ KAPININ ÖNÜNE KONULDU

Milletvekili Biçer, ikramiyelerinin elinden alınmasına karşı DİSK´e bağlı Gıda-İş´te örgütlenmesini hızlandıran tavuk işletmesi işçilerinin işlerinden çıkarıldığını belirtti. Buradaki işten atmaların arkasındaki asıl meselenin, tavuk işletmesi işçisinin sendikada bir araya gelip, hakları için mücadeleye girişmesi olduğunu iddia eden Biçer, ?İnsanca yaşama ve insanca çalışma talepleri için Gıda-İş ile omuz omuza veren firma isçisi, işverenin işten atma saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Dayatılan sözleşmeyi imzalamayan 90 işçi, geçtiğimiz Cuma günü işten çıkarıldı. En son çıkarılan 20 kişiyle toplam işten çıkarılan çalışan sayısı 110 oldu. Öğrendiğimize göre bu firmanın üç fabrikasında, şu ana kadar 307 işçi bu gerekçelerle işten atılmış durumda. Bunlar arasında Turgutlu´da 110, İnegöl´de 47, Osmaneli´nde 150 işçinin işten atıldığını öğrendik? dedi.

 

?YALNIZCA TÜRKİYE´DE SENDİKASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR?

Firmanın hala işten çıkarmalar yapacağı konusunda bilgiler geldiğini söyleyen CHP Milletvekili Biçer, ?Yeni işten çıkarma listelerinin de hazırlandığını duyuyoruz. Bu hukuksuz işten atmaları kabul etmek mümkün değil. Bu duruma hemen son verilmelidir. Bir taraftan işçi çıkarma yoluna giden firmanın, bir taraftan yeni alınan işçileri asgari ücretle ve ikramiyesiz olarak işe başlattığı da gelen bilgiler arasında. Bu durum firmanın, işçiler üzerinde farklı tasarrufları olduğunu da gösteriyor. 28 ülkede 300 bine yakın işçisi bulunan firmanın sadece Türkiye´deki işçilerinin sendikasız çalıştırıldığı gerçeği de manidar bir durum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68