İNEGÖL´DE İŞSİZLİK YÜZDE 4

İNEGÖL´DE İŞSİZLİK YÜZDE 4

İnegöl´de ki işsizlik oranlarının her geçen gün düştüğünü ifade eden İnegöl İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk, işe yerleştirme oranı 2017 yılında yüzde 50 arttığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İş-Kur Şube Müdürü Ahmet Baştürk, ?2017 yılı itibariyle İş-Kur´un İnegöl´de ki rakamları özellikle 3. çeyrek sonu itibariyle farklılık göstermektedir. Geçen yıl itibariyle önemli gelişmeler kat ettik. Özellikle mobilya sektöründeki hareketlilik bunun en belirleyici özelliklerinden birisi oldu. İnegöl´de mobilya sektörünün artarak yükselen trendi, doğal olarak mobilya sektörünün ihracat rakamlarında önemli ölçüde etkiledi. Bunun sonucu olarak da çalışan sayısı ihtiyacı ciddi ölçüde ortaya çıktı. Dolayısıyla İnegöl´de işsiz vatandaşlarımızın istihdamında önemli ölçüde yararlı oldu. Geçtiğimiz yıl boyunca 2 bin 32 kişiyi işe yerleştirmiştik. Fakat bu sene 3. çeyrek sonu itibariyle bu rakamı yaklaşık 400 kişi ile geçmiş olduk. Yılsonuna kadarda geçtiğimiz yılın yüzde 50´nin üzerinde, yani 3 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyorum. İnşallah bu hedef gerçekleşir. Bu İnegöl için oldukça önemli. Türkiye´de ki işsizlik oranı geçen ay itibariyle yüzde 10,2 civarındaydı. Bunun Bursa´ya yansıması yüzde 7,7 gibi görünüyor. İnegöl´de ise bu konuda oldukça ileri bir noktada. İlçelerin istatistik rakamları verilmiyor ama bizim İş-Kur ve SGK kayıtlarında elde ettiğimiz rakamlara göre işsizlik oranı Türkiye oranına göre yarısının oldukça altında. İnegöl´de işsizlik oranı yüzde 4 civarında seyrediyor. Bu İnegöl´ün Türk ekonomisindeki yerinin de çok belirleyici önemli özelliklerinden bir tanesi. Tabi ki İnegöl´de ki sanayici ve işadamlarının yatırım çabaları ve gayretleri, buradaki İnegöl halkının çalışma hayatına katkıları bunun sürekli gelişmesine yol açıyor. Bu manada biz İş-Kur olarak İnegöl´e hizmet vermekten, İnegöl´de bulunmaktan çok mutluyuz. Yaptığımız işten keyif alıyoruz? dedi.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI DÜZENLİYORUZ

İnegöl´de özellikle nitelikli iş gücü sorunu yaşandığını belirten Baştürk, ?İşsiz vatandaşlarımız var ama iş gücü ihtiyacı olarak da işverenlerimizin sürekli mesleki eğitim almış insanlara ihtiyacı var. Bizde bu manada İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi İNESMEK ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Mobilya Sanayicileri Derneği de zaman zaman bizlere bu konuda katkı veriyor. İnegöl´de nitelikli iş gücünün arttırılması ile ilgili mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Bu senede 4 ayrı alanda kurs düzenlemesi yapıldı. Bizim bununla ilgili özellikle mobilya sektörüne dönük mobilya döşeme işçisi mesleğinde özellikle ihtiyaç var. Bunu gidermek için kurslar düzenliyoruz. Düzenlediğimiz kurslarda da kursiyerlere İş-Kur olarak günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ücret ödüyoruz. Bunun yanında İş-Kur olarak mesleki eğitim kursları düzenlediğimiz gibi, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerimizde var. Yasa gereği 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde engelli işçi çalıştırma yükümlülüğü var. Bu konuda da oldukça mesafe kat ettik. Bu senede 300´e yakın engelli kardeşimizi işe yerleştirdik. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu yıl engellilerin mesleki eğitimine de önem verdik. Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber 10 ayrı meslek dalında engelli kardeşlerimize kurs düzenledik. İş hayatına hazırlanması noktasında önemli bir çalışmamız oldu. Bunu daha da arttırmayı planlıyoruz. İnşallah daha güzel çalışmalara İnegöl halkı ile birlikte imza atacağız. Biz basınımızın bu konuda gayretlerini, bize katkılarını oldukça önemsiyoruz. Bu manada İnegöl basınına da teşekkürlerimizi sunuyoruz? şeklinde konuştu.

Haber Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68