www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de Manavlar federasyonu kurulacak

İnegöl´de Manavlar federasyonu kurulacak

İnegöl Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonunun kurulması için İnegöl´ün bazı köylerinden vatandaşlar İnegöl´de buluşarak istişare yemeğinde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen yemekli toplantıda görüş alış verişinde bulunulurken, önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

 

Federasyonun kurulum çalışmaları için bir araya gelen vatandaşlar adına açıklamalarda bulunan İbrahim Ertaş, "Yeni yılın ilk gününde büyük bir heyecanla toplanarak, İnegöl Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu´nun temelleri ve kuruluşu için ilk adımlarımızı atmış bulunmaktayız. Çıkmış olduğumuz bu yolda atalarımızdan miras aldığımız İnegöl´ümüze hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Federasyonumuzu kurarak İnegöl´ün yerel halklarını, yani köylerde bulunan vatandaşlarımızı dernekleştirip, ardından federasyon çatısı altında birleşerek büyük Türkmen çadırını güçlü bir şekilde İnegöl´ümüze kazandıracağız. Bu yolda bize yardım eden ve edecek olan herkesten şimdiden Allah razı olsun" dedi.

 

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01