www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´de Mangala Fırtınası

İnegöl´de Mangala Fırtınası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin imzaladığı Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler protokolü çerçevesinde düzenlenen İlçe Mangala Turnuvası´nın kazananları belli oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri içeren protokol kapsamında Büyükşehir Okul Sporları faaliyetleri İnegöl´de tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda etkinliğin ikinci aşaması olan İlçe Mangala Turnuvası, 14 Şubat tarihinde düzenlendi. Üç aşamadan oluşan mangala turnuvasının ilk aşamasını okullar kendi içerisinde her sınıf düzeyinde Aralık ve Ocak aylarında gerçekleştirdiler. Bu turnuva sonunda her okul her sınıf düzeyinde birer öğrenciyi ilçede yapılacak olan turnuvaya gönderdi. Toplamda İnegöl´de bulunan ilkokullardan 11 okuldan, 44 öğrenciyle ilçe turnuvası düzenlendi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER

1. sınıflarda İshakpaşa İlkokulundan Numan Ortakcı birinci, Ticaret Sanayi Odası İlkokulundan Abdullah Miraç Durum ikinci, Akhisar İlkokulundan Batuhan Çavuşoğlu üçüncü, 2. sınıflarda İshakpaşa İlkokulundan Yavuz Selim Topal birinci, Mesudiye İlkokulundan Ömer Faruk Üzüm ikinci, Vehbi Koç İlkokulundan Alperen Cüra üçüncü, 3. sınıflarda Vehbi Koç İlkokulundan Muhammed Arda Cınar birinci, Cemil Sönmez İlkokulundan Ela Yılmaz ikinci, Akhisar İlkokulundan Yusuf Enes Dündar üçüncü, 4. sınıflarda Şakir Lakşe İlkokulundan Ceyda Salık birinci, Cemil Sönmez İlkokulundan Yiğit Sakın ikinci, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan Simge Ceylan ise üçüncü oldu.

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENLERİNİ ARTIRIYOR

Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, ?Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardan biridir. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyundur. Karakter gelişimine de olumlu katkısı olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanımasını sağlanmaktadır? dedi.

İlçe Koordinatörü Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Payas, turnuvada dereceye giren öğrencilerin Mart ayında ilde yapılacak olan turnuvaya katılarak mangala turnuvasının 3. aşamasını da tamamlamış olacaklarını belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22