İnegöl’de Dezenfektan Yoğunluğu

İnegöl’de Dezenfektan Yoğunluğu

Corona virüsünden korunmak için Maskelerden sonra şimdi de el dezenfektanları popüler oldu. İnegöl'de korona virüsüne karşı el dezenfektanlarının satışları arterken medikaller de stoklar tükendi.

Corona virüsünden korunmak için Maskelerden sonra şimdi de el dezenfektanları popüler oldu. İnegöl'de korona virüsüne karşı el dezenfektanlarının satışları arterken medikaller de stoklar tükendi. Fiyatlar ise aldı başını gidiyor. Medikallere giden birçok vatandaşlar elleri boş dönüyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önceki gün yaptığı açıklamada, Corona virüsünün Türkiye'de de görüldüğünü söylemesi üzerine vatandaş, önlem almak için ne yapması gerektiğini düşünüyor. Corona virüsünün ardından vatandaşlar medikallere ve Eczanelere akın ediyorlar. Özellikle maske ve dezenfektanlarının satışlarında büyük patlama yaşanıyor. Ancak yine fırsatçılar iş başında bir günde fiyatlar katlanarak artı. Birçok medikalde maske ve dezenfektanlar tükendi gelen vatandaşalar ise elleri boş dönüyor. Medikalcılar ise ürün bulmak için mücadele ediyor fakat depolar dahil hiç bir yerde bu ürünleri bulmak neredeyse imkansız. 

Tükendi kalmadı
İnegöl'de 5 adet medikal ürünleri satan firma var o firmalarda şuanda bu iki ürün tamamen tükenmiş durumda. Konuyla ilgili açıklama yapan medikal firmasında çalışan Zeynep Bayoğlu şunları söyledi; “Şuanda maske satışlarımız durmuş durumda gelen vatandaşlarımızda boş dönüyor. Maske fiyatlarında büyük bir artış olduğu için şuanda elimizde stok yok. Temin ettiğimiz yerlerde ve depolarda da şuanda maskeler yok bundan dolayı gelen vatandaşlarımıza da veremiyoruz. Vatandaşlar maskelerin dışında dezenfekte ürünlere yoğun ilgi gösteriyor hem kiloluk hemde ufak sprey tarzı olanları alıyor fakat dediğimiz gibi bu ürünler tükendiği için ve piyasa olmadığında dolayı veremiyoruz. Gelenlere ellerini dezenfekte etmeleri için kolonya öneriyoruz. Fiyat çok artı artık aldığımız fiyatlardan tekrar alma imkanımız yok burada vatandaşımız mağdur oluyor aynı zaman bizlerde temin edemediğimiz için gerçekten bizlerde çok üzgünüz. Bunları yetkililerin duymasını istiyoruz üzülüyoruz açıkçası bu duruma gelmek istemezdik ama bu koruna herkesi çok etkiledi. Vatandaşlarımız biraz daha toplu taşıma ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları tavsiye ediyoruz. Depoları arıyoruz ama hep anı cevabı alıyoruz elimizde yok tükendi şeklinde. Diğer taraftan en çok üzüldüğüm konu ise kanser tedavisi olan vatandaşlarımız. O anlar maske bulamadıkları için mikrop kapması an meselesi.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00