www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL’DE KİTAP ŞÖLENİ BAŞLIYOR

İNEGÖL’DE KİTAP ŞÖLENİ BAŞLIYOR

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Kitap Günleri Fuarı 13 Şubat Perşembe günü kapılarını açacak. 124 yayınevi 100 yazar ve 1 milyonu aşkın kitap, bu organizasyonla ilçe halkıyla buluşacak. Fuar kapsamında yazarların katılımlarıyla imza

İnegöl Belediyesi’nin 3 yıldır başarıyla gerçekleştirdiği ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan İnegöl Kitap Günleri Fuarı için geri sayım başladı. 3 yıldır yapılan organizasyonla İnegöl’deki kitapseverleri binlerce kitapla buluşturan etkinlik 13 Şubat Perşembe Günü kapılarını açacak. 10 gün sürecek olan İnegöl Kitap Günleri Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da MODEF Fuar alanında gerçekleştirilecek. 124 yayınevi, 100 yazar ve 1 milyonu aşkın kitap, bu organizasyonla kitapseverlerle buluşacak.

 

CİVAR ŞEHİRLERE DE DAVETLER YAPILDI

Fuar sadece İnegöl değil, civar şehirleri de kapsayacak. 4. İnegöl Kitap Günleri Fuarı için Yenişehir, İznik, Bozüyük, Bilecik, Domaniç, Keles Belediyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldı. 4. Kitap Günleri Fuarı öncesi bugün etkinliğin duyurusu ve detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Mado’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, fuar organizasyonunu yapan temsilciler ile basın mensupları katıldı.

 

Burada Kitap Günleri Fuarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam Şükrü Görücü, “Belediyemizin kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Kitap Fuarının duyurusu için sizlerle birlikteyiz. Bu çalışmalara katkı veren başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kitap fuarında çok sayıda yazar, kitapevi İnegöllülerle pek çok programda bir araya gelecek. Okuma yazmanın ne derece önemli olduğunu anlatmamıza gerek yok. Biz toplum olarak özellikle okuma konusunda çok gerideyiz. Bunu daha da ileriye taşımak için bu etkinliklerin her zaman düzenlenmesinde fayda var. Ayrıca bu etkinliklerin İnegöl’ün tanıtımı için de önemi büyük” dedi.

 

HER ÖĞRENCİNİN BAŞUCUNDA KİTABI OLMALI

Belediye Başkanı Alper Taban ise güzel bir hafta başlangıcında güzel bir etkinliğin duyurusunu yapmak üzere bir araya geldiklerini kaydetti. Kitap Fuarının bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini belirten Taban, “Kitap gerçekten bilginin kaynağıdır. Bugün en önemli güç ne derseniz, bana göre maddi imkanlar değil bilgidir. Dolayısıyla kitap okuma bilincinin arttırılması, kazandırılması anlamında da bu gayretlerimizi daha da arttırmak istiyoruz. Mutlaka her öğrencimizin başucunda düzenli olarak okuduğu, okumak istediği kitapların yer almasını istiyoruz. Bundan dolayı da her geçen dönem ve yıl bu konudaki organizasyonun kapsamını genişleterek daha kapsamlı, daha detaylı ve daha fazla insanın istifade edebileceği bir organizasyona dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

 

13-23 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK

Fuar hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Fuarımız hakkında bilgi vermek gerekirse; 100 yazar ve toplamda 124 yayınevi ile 1 milyonun üzerinde kitapla kitapseverlerin karşısında olacağız. 13 Şubat’ta başlayacak organizasyonumuz, 23 Şubat’ta son bulacak. Fuarımız Modef Fuar alanı içerisinde gerçekleşecek. Ben bu vesileyle şehrimizdeki ve şehrimiz dışındaki tüm kitapseverleri fuarımıza davet ediyorum.”

 

100 BİNİ AŞKIN ZİYARETÇİ

“Biz bu organizasyonu düzenlemeden önce, okullarımızda 30 bin adet kumbara dağıtımı gerçekleştirdik. Bunu neden yaptık, öğrencilerimiz tasarruf yapmayı, birikim yapmayı da öğrensinler ve bu harçlıklarıyla kitap satın alabilsinler diye. Ayrıca bu organizasyonda bize çok ciddi katkısı olan Milli Eğitim Müdürlüğümüz var. Biliyorsunuz İnegöl’de öğrenci nüfusumuz çok ciddi bir potansiyele erişmiş durumda. Burada öğrencilerimizin okullarından fuar alanına gelebilmesiyle alakalı gerekli müsaadeler konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bizlere katkı sağlandı. 54 bin öğrenci organizasyonu yapıldı. Bu öğrencilerin 30 bininin otobüslerle taşınması konusunda çalışma yapıldı. Bununla da yetinmedik, civar il ve ilçeler de haber vererek bu organizasyonun orada duyurulması konusunda bilgilendirmelerimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 100 bin civarı ziyaretçinin olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Bu yıl bu rakamların daha üzerinde ziyaretçi bekliyoruz.”

 

36 OKULDA 26 YAZAR İMZA GÜNÜ YAPACAK

“Bu yıl 36 okulumuzda 26 farklı yazarımız söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek. Bunları da önemsiyoruz. Yazarlarımız şehrimize gelmişken onları okullarımızda öğrencilerimizle buluşturalım istiyoruz. Okullarımızda gidecek yazarlarımızın toplam 4000 kitabı da öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. Diğer yazarlarımız da kendi yayınevlerinin stantlarında ve fuarın imza salonunda yapılacak imza günlerinde vatandaşlarımızla buluşacak.”

 

KATILACAK YAZARLAR

“Yazarlarımızdan bahsetmek gerekirse; Mehmet Fatih Çıtlak, Serdar Tuncer, Hatice Kübra Tongar hanımefendi Beşinci Mevsim Kültür Merkezimizde yapılacak söyleşide de vatandaşlarımızla bir araya gelecek. Belediye Spor Salonumuzda da Prof. Dr. Canan Karatay hanımefendiyi ağırlamış olacağız. Yine Hayati İnanç, Bahadır Yenişehirlioğlu, Sinan Yağmur, Nurullah Genç, Rasim Özdenören, Beyza Alkoç gibi onlarca yazarımızı da imza günlerinde sevenleriyle buluşturacağız. Yerel yazarlarımızı da unutmadık. Bu yazarlarımızı da inşallah kitapseverlerle buluşturmuş olacağız.”

 

KİTAP KUMBARASI OLUŞTURULACAK

“Bu yıl da dev bir kitap kumbarası oluşturduk. İhtiyacı olan okullarımız için bu kitap kumbarasını hazırladık. Fuarımızı ziyaret edenlerin katkılarıyla bu kitapları ihtiyacı olan okullarımıza ulaştıracağız. Yine bir yenilik olarak 100 kitaptan oluşan kitap kulesinin sahibinin kimin olacağı da yapılacak çekilişle belli olacak. 100 kitaptan oluşan bir kitap kulesi oluşturuyoruz. İnstagramda yapılacak çekilişle talihlimiz bu kitap kulesinin sahibi olacak. 11 Şubat Salı günü başlayacak bu etkinlik 22 Şubat günü sona erecek.”

 

TEKNOLOJİYE ARA ETKİNLİĞİ

“Fuar alanımızda bir etkinliğe de imza atılacak. Malumunuz günümüzde teknolojik cihaz kullanımı çok fazla. Bu bağımlılığa dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturulmak adına bu tür cihazlara ve telefonlara 45 dakika ara etkinliği yapılacak. Bu etkinliği imza ve söyleşi salonlarında yapacağız. Fuarda anons sistemiyle yapılacak duyurularla telefonunu görevlilere teslim edip kitap okuma etkinliğine katılanlara kitap hediye edilecek.”

 

“Bu etkinliğe sponsor olan ve destek verenler var. Başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kültür Bakanlığımız olmak üzere her birine çok teşekkür ediyorum. Modef Fuar Alanını kullanıyoruz bu etkinlik için, Modef yetkililerimize de teşekkür ediyorum. Kültür komisyonumuz ve kültür müdürlüğümüz bu konuda ciddi gayret sarf ettiler. İnşallah güzel bir fuar etkinliği gerçekleştirmiş olacağız.”

 

NÖBETÇİ KİTAPHANE AÇILIYOR

“Kitap farkındalığını oluşturmak adına şehrimizde bir Nöbetçi Kitaphane açacağız. Bunun da saat ve tarihini ayrıca duyuracağız. Ahmet Türkel Aşevinin karşısındaki yeni düzenlediğimiz mahalle konağımız içerisinde hem etüt merkezi hem kısmen teknoloji merkezi gibi düzenlediğimiz konağı bu hafta açılışını yaparak Nöbetçi Kitaphane olarak ilçe halkımıza hediye etmiş olacağız.”

 

Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da yaptığı açıklamada velilere seslenerek “Ben buradan velilerimize seslenmek istiyorum, 10 gün boyunca kitapla, kültürle dolu dolu geçireceğimiz fuarımızdan istifade etmelerini umuyorum. Sadece çocuklarımızı değil velilerimizi de fuara mutlaka bekliyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29