www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl’de Turgut Alp’e torunlarından vefa

İnegöl’de Turgut Alp’e torunlarından vefa

Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi’nin silah arkadaşı, İnegöl’ün Fatihi Turgut Alp’in kabrinin bulunduğu türbe, Bursa Valiliği ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde restore edildi.

Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi’nin silah arkadaşı, İnegöl’ün Fatihi Turgut Alp’in kabrinin bulunduğu türbe, Bursa Valiliği ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde restore edildi. Yapılan restorasyon ve bölgedeki düzenlemelerle birlikte 700 yıllık tarih yeniden gün yüzüne çıktı.
Osmanlı’nın kuruluşuna beşiklik etmiş, içerisinde bulunan tarihi değerlerle adeta geçmişi günümüze taşıyan İnegöl’de, şehri Bizans’ın elinden alarak Türk yurdu yapan ve bu yönüyle İnegöl’ün Fatihi olarak bilinen Turgut Alp’in 700 yıllık türbesi restore edilerek yeniden ayağa kaldırıldı. Bursa Valiliği katkılarıyla İnegöl Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ve türbe çevresindeki alanların düzenleme çalışması ile bölge hem bir turizm alanına kavuştu hem de tarih burada yeniden canlanmış oldu. Türbe açılışında ecdat adına dualar edilip Kuran-ı Kerimler okundu. Misafirlere etli pilavlar dağıtıldı. Restorasyon sonrası türbe ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Turgut Alp’in torunları dualar ederek atalarını yad etti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19