www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl'de vaka sayıları dūştū

İnegöl

Saadet Partisi ilçe başkanı Hasan Eroğlu ve heyeti, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Hayrettin Göçmen’i makamında ziyaret etti. Göçmen, İnegöl'de vaka sayılarında ciddi dūşūşler yaşandığını söyledi.

Yapılan ziyarette konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yaşanan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının herkesten fazla olağanüstü bir gayret gösterdiğini belirterek “Aslında daha önceden bir çok kez sizlere ziyaret planlamıştık. Ancak artan vakalar sonrasında bu ziyaretimizi öteledik. Özellikle bu dönemde herkes gibi bizler de bu duruma şahit oluyoruz. Sınırlı sayıda personelle büyük işler başarıyorsunuz. Çok büyük bir pandemi organizasyonunu yönetiyorsunuz. Gerçekten sağlıkçılar olarak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Bu sebeple partimiz adına da İnegöl halkımız adına da sizlere teşekkürü borç biliyoruz.” dedi.

KUVA-İ SIHHİYE GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Ziyaret sebebiyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Başhekim Hayrettin Göçmen, bu süreçteki çalışmalarını bir seferberlik haline benzeterek, “Sağlık çalışanları olarak o kadar yoğun çalışıyoruz ki geçmişte Kuva-i Milliye hareketi vardı biliyorsunuz, şimdi de Kuva-i Sıhhiye diyorlar buna. Sağlıkçı arkadaşlarımızdan covid-19 sebebiyle yoğun bakımda dahi yatanlar oldu. Ancak yoğun bakımdan çıktıktan sonra daha bir ay geçmeden işlerinin başına geri döndüler. Bu süreçte 7/24 tüm sağlık personelimiz cansiperane şekilde çalışıyor. Özellikle ifade etmek istiyorum. Eskiden sağlık çalışanlarına karşı fiziki veya sözlü şiddet olayları sık yaşanıyordu. Ancak bu süreçte halkımızdan özellikte çok destek gördük. Bizlere karşı tavırları sürekli bir yardım etme durumunda. Onun için ilçe halkımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

VAKA SAYILARI GERILEDI

Geçtiğimiz haftalarda bazı günlerde pozitif vakaların ciddi artış gösterdiğini belirten Göçmen, alınan kısıtlama tedbirleri ve vatandaşların artık daha hassas davranması sebebiyle bu sayıda önemli düşüş yaşandığını belirterek, “Ancak rehavete kapıldığımız anda yine bu rakamlara çıkabiliriz. Bu sebeple maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zamankinden daha çok riayet etmeliyiz” dedi.

ÜCRETSİZ SU DAĞITIMI YAPAN TEK HASTANEYİZ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, son haftalarda hastanede içme suyunun tedarik edilmesiyle ilgili bazı vatandaşlardan şikayetler geldiğini belirterek, bu konuyla ilgili Başhekim Hayrettin Göçmen’den bilgi talebinde bulundu. Göçmen, İnegöl Devlet Hastanesi olarak İnegöl’deki gönüllü bağışçıların desteğiyle tüm yatışlı hastalara her gün iki kez ücretsiz şişe su verildiğini ifade ederek “Bu konuda hastanemiz civar hastaneler arasında tektir. Sağ olsun İnegöl’ümüzdeki sanayicilerimiz, iş adamlarımız, esnafımızın bu konuda desteği çok. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’na ve başkanı Yavuz Uğurdağ beye özellikle teşekkür ediyorum. Onların organizesiyle bu yardımlar yapılıyor. Bazen sağlıkçılarımıza fastfood tarzında hazır yemekler de gönderiliyor. Ancak sizlerin vesilesiyle tekrar ifade etmek istiyorum ki, hastanemize bir katkı sağlamak isteyen gönüllülerin sadece şişe su yardımında bulunmaları yeterli.” dedi.

KANTİN İHALESİ BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN MASASINDA

2019 Eylül ayından beri hizmet vermeyen hastanenin kantini ile ilgili de bilgi veren Başhekim Göçmen, “Hastanedeki kantininişletmesi İl Sağlık Müdürlüğümüzün sorumluluğunda. Sorumlu olan İl Sağlık Müdürlüğümüz de bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. En kısa sürede sonuçlanmasınıbekliyoruz” dedi.

HASTANENİN TAŞINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu’nun hastanenin zeminiyle ilgili sorun olup olmadığı sorusuna Başhekim Hayrettin Göçmen şu şekilde yanıt verdi: “Bizim de kulağımıza geliyor. Zemin katların su aldığını söylemişler, hastanenin bu sebeple başka yere kamyonlarla taşınmaya başladığını söyleyenler olmuş. Açıkça ifade ediyorum, hastanemizde zeminden kaynaklı böyle bir sorun olmadı. Hastanenin taşınması gibi bir durum da söz konusu değil. Neticede yapılmış bir yapı var. Şimdi bizim sorunumuz hastanemizin kapasitesini artırmakla ilgilidir. İnegöl hızla büyüyor. Bu sebeple mevcut binamız elbette ilerleyen zamanda yetersiz kalacaktır. Aslında olması gereken İnegöl’e Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi gibi kapsamlı bir Eğitim Araştırma hastanesi kurulmasıdır. Veya mecut hastanemizin yanında bulunan spor sahaları kaldırılarak buraya doğru bir genişleme olabilir. Ancak her iki durumda da eğer ki, bakanlığımız İnegöl’e yeterli sayıda uzman doktor ve personel görevlendirirse, biz Yenişehir’in de İznik’in de diğer civar ilçelerin de daha detaylı tedavi ihtiyacı olan hastalarına bakabiliriz. Bugün İnegöl Devlet Hastanesinde birçok bölümde 24 saat nöbetçi doktorumuz var. Ancak nörolojik bir durum olduğunda veya kardiyolojik bir durum olduğunda mecburen Bursa’ya sevk ediyoruz. Eğer ki, İnegöl’e yeteri kadar uzman hekim görevlendirilir ve fiziki şartlar iyileştirilse hem İnegöl halkımıza, hem de civar ilçe halklarına daha kaliteli ve hızlı bir sağlık hizmeti sunabiliriz” dedi.

Yapılan ziyaret hediye takdimi ile sona erdi.



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02