www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´DEKİ FABRİKALARA SUÇLAMA

İNEGÖL´DEKİ FABRİKALARA SUÇLAMA

Bilecik´te bulunan Göksu Deresi suyunun son günlerde köpüklü akmasının İnegöl ve Yenişehir´deki bazı fabrikaların kimyasal atıklarından kaynaklandığı iddia edildi.

Sakarya Nehriyle birleşen Bilecik´te bulunan Göksu Deresinin suyunun bir süredir köpüklü akması nedeni ile çevredeki vatandaşlar rahatsız oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, "Göksu Deresi´nin hali çok vahim, adeta zehir akıyor. Tahminimizce Bursa´nın İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde yer alan sanayi kuruluşlarının kimyasal atıkları dereye salıyorlar. Bu kimyasal atıklar dereyi bu hale geldiğini kirlendiğini düşünüyoruz. Bu dereden İnegöl´den tutun da Osmaneli ilçemize gelene kadar birçok çiftçimiz sulama yapmak için kullanıyor. Gerekli önlemler alınmazsa çiftçilerimizin ürünleri ve vatandaşlar zarar görebilir tam bir çevre katliamı olabilir. Bazı çiftçilerimiz de bu derenin uzun zamandır böyle kirli aktığını söylüyorlar ve derenin rengi bazen kırmızı bazen sarı olduğunu belirtiyorlar"

İDDİA DOĞRU MU?

İddianın doğruluğu ile ilgili henüz ilgili mercilerden açıklama gelmezken, konunun önümüzdeki günlerde Bilecik protokolü tarafından ele alınacağı öğrenildi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00