www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´deki Kulübü Dağıstana Davet Etti

İnegöl´deki Kulübü Dağıstana Davet Etti

KWU Kyokushin Dünya Birliği Başkanı Mahmud Salam, son yıllarda sıkça gündeme gelen Kocal Spor Kulübü´nü ziyaret için İnegöl´e geldi. Salam, Dağıstan´da yapılacak olan uluslararası şampiyona düzenleyeceklerini ve Kocalspor´u da bu şampiyonaya davet ettikle

KWU Kyokushin Dünya Birliği hakemleri Başkanı Mahmud Salam, başarılı sezonlar geçiren Kocal Spor Kulübü´nü ziyaret etti.

İnegöl´de Destek Verirse, Oraya Katılmayı Düşünüyoruz

Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Kocal Spor Kulübü Sorumlusu İsmail Kocal, "KWU Kyokushin Dünya Birliğinin ve Dünyadaki Hakemlerin başı, aynı zamanda da kardeş ülkemiz Dağistan´da ve Kafkas bölgesinde Kyokushin Karate´den sorumlu kişi Mahmud Salam bey Türkiye´ye ziyarete geldiler. Sadece bizim kulübümüze uğrayıp bize destek  amaçlı katıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizlere inşallah büyük bir destek ve tüm dünyada güç verecek. Sporcularımızla tanıştı, sporcularımızla resimler çekindi. Geleceğe yönelik ortak projeler geliştirdik. Ortak projelerimizden bir tanesi şuan Dağıstan´da uluslararası bir maç planı yapılıyor. Bu maça Türkiye milli Takımını ve özellikle de Kocal Spor Kulübü´nü özel bir davette bulundu. Şuan dünyanın en iyi takımı Dağıstan´ın elinde. Bir çok dünya şampiyonları var. Türkiye´de de en iyisi biz olma yolunda gidiyoruz. Dediler ki beraber çalışma yapalım, Türkiye´yi daha güzel yerlere taşıyalım, Türkiye dünyada söz sahibi olsun. Bu anlamda da bizlere destek veriyorlar. Dağıstan´da yapılacak şampiyonaya da bu bağlamda bizleri davet ettiler. Bu şampiyonaya dünyanın çok başarılı, ünlü dövüş sporlarıyla uğraşan sporcular katılacak. MMA, Sambo, Boks, Karate ve Kyokushin gibi branşların en iyilerini oraya antrenör olarak getirmeyi planlıyorlar. Tanıdığımız isimler var mesela karatede Lechi Kurbalov, MMA´de Habib Nurmagomedov gibi sporcuları da kampa getirmeyi planlıyorlar. Bunlarla bizim sporcularımız ile antrenman yapıp en üst seviyeye taşımayı planlıyorlar. Bunlarla ilgili bir takım görüşmeler yaptık. İnşallah İnegöl´de destek verirse, oraya katılmayı düşünüyoruz" dedi.

Türk Sporculara Antrenörlük Yapmak İsterim

Daha sonra açıklamalarda bulunan KWU Kyokushin Dünya Birliği Başkanı Mahmud Salam, şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası Dünya Şampiyonasında Türk sporcuları görüyorum. Ben onları takip ediyorum. O yüzden ben çok uzun zamandır Türk sporcuları çok uzun süredir tanıyorum. Çok büyük potansiyeli olan oyuncular var. Uluslararası çok fazla tanıdığım var ve bu konuda destek olmak istiyorum. Türk sporcularını uluslararası seviyeye çıkartalım. Kocal Spor salonunda uluslararası katılan çok sporcu gördüm. Bununla ilgili valilerle görüştüm. Ben burada çok büyük bir potansiyel görüyorum. Yazın bizim Dağıstan´da kamplar olacak ve benim orda 2 büyük kampım var. Biz orada birkaç devlet sporcusunu davet etmek istiyoruz. Kampın sonunda uluslararası bir şampiyona düzenlemeyi planlıyoruz. Bulgaristan´da da çok büyük sporcular var. Boks ve güreş sporcuları çok fazla sayıda var. Dağıstan´a gelecek Türk sporculara antrenörlük yapmak isterim. Bizim planımız her gün spor dallarında başarılı kişiler gelsin ve çocuklarla antrenman yapsın"

 

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19