www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl’deki Eylem Durduruldu

İnegöl’deki Eylem Durduruldu

Kamyon şoförleri için zorunlu hale getirilen dijital takograf uygulaması nedeniyle birçok ilde eylemler yapılırken, İnegöl’deki kamyon şoförlerinin eylemi oda başkanlarının devreye girmesiyle ertelendi.

1 Ocak itibari ile kamyonlara zorunlu hale getirilen dijital takograf uygulaması, birçok ilde olduğu gibi, İnegöl’deki şoförler tarafındanda protesto edilecekti. Ancak İnegöl'deki şoförlerin eylem kararı, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile 39.nolu İnegöl Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Recep Portakal’ın devreye girmesi ile ertelendi.
Ankara’daki toplantıya göre hareket edilecek
Kamyoncular kooperatifinde şoförlerle bir araya gelen Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık, ama bunu şimdi yapmayacağız. Bizler federasyonla görüştük, Salı günü Ankara'da bakanlarla bir toplantı yapılacak bu toplantıda bu konular ele alınıp görüşülecek. Artısı, eksiği masaya yatırılacak. Bizler bunun tamamen kaldırılması taraftarıyız.”dedi.
Devlete karşı gelmek iyi bir şey değil
İnegöl Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Recep Portakal ise, “Yakmak, yıkmak çözüm değil bizler konuşarak bu konulara ancak çözüme kavuşturabiliriz. Bu konuda İnegöl İTSO ve Bursa Ticaret Odasıyla toplantılar gerçekleştirdik. İşin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Devletle karşı karşıya gelmek iyi bir şey değil.”dedi.
--------------------------------------

Türkiye'nin dört bir tarafında kamyoncular eylem yaparak yol kapattılar. İnegöl'deki nakliyecilerin eylem yapma ihtimali üzerine Bursa'dan takviye olarak çevik kuvvet polisi getirildi. İnegöl emniyeti de birçok noktada önlemler aldı. Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile İnegöl Kamyoncular başkanı Recep Portakal ise kamyoncular kooperatifinde şoförlerle bir araya gelerek eylemi durdurdu.
Tamamen kaldırılması taraftarıyız
Yapılan Toplantıda konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık, ama bunu şimdi yapmayacağız. Bizler federasyonla görüştük, Salı günü Ankara'da bakanlarla bir toplantı yapılacak bu toplantıda bu konular ele alınıp görüşülecek. Artısı, eksiği masaya yatırılacak. Bizler bunun tamamen kaldırılması taraftarıyız. inşallah bizim dediğimiz gibi sonuçlanır. Bizde elimizden geneli yapacağız her zaman sizin yanındayız, olmayada devam edeceğiz. Şimdi herkes normal daha önce nasıl işlerini yapıyorsa yapsın, şuanda her hangi bir ceza kesilmeyecek içiniz rahat olsun. Allah işlerinizi rast getirsin, inşallah bol kazançlar diliyorum.”Şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yakmak, yıkmak çözüm değil
İnegöl Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Recep Portakal ise, “Yakmak, yıkmak çözüm değil bizler konuşarak bu konulara ancak çözüme kavuşturabiliriz. Bu konuda İnegöl İTSO ve Bursa Ticaret Odasıyla toplantılar gerçekleştirdik. İşin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Devletle karşı karşıya gelmek iyi birşey değil. Salı günü yapılacak toplantıyla herşey çözüme kavuşacak. Herkes kendi işine baksın, normal hayatına dönsün, bizler ekmeğimizin peşindeyiz tek derdimiz de bu” İfadelerini kullandı.
Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80