www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´DEN BİR İLK DAHA

İNEGÖL´DEN BİR İLK DAHA

İnegöl Devlet Hastanesi, bünyesinde açtığı ve Bursa´nın ilki olma özelliğini taşıyan Palyatif Bakım Merkezi´ni hizmete geçirdi. Açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sırada yanık ve kesik ünitesi ile kemoterapi merkezlerinin olduğun

 

İnegöl Devlet Hastanesi yeni bir hizmete daha kavuştu. Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağır ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek üzere oluşturulan Palyatif Bakım Merkezi dün düzenlenen tören ile İnegöl Devlet Hastanesi´nde açıldı. Bursa´da ilk olan 19 hasta kapasiteli merkez, bir sorumlu hekim 12 hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve 2 fizyoterapist görev yapacak. Gerçekleştirilen açılış törenine; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen ve sağlık çalışanları katılım gösterdiler.

 

BURSA´YA YAKIŞAN BİR SERVİS OLACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan Devlet Hastanesi CEO´su Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, ?Böyle bir servisin açılmasında destek sağlayan genel sekreterimize ve ekibimize çok teşekkür ediyorum. Umarım İnegöl ve Bursa´ya yakışan bir servis olur. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 

BURSA´NIN İLK PALYATİFİ

2015 yılında 70 palyatif yatak sözlerinin olduğunu belirten Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ise ?60´ı geçtik. Bugün fiilen hasta yatırarak açtığımız ilk Palyatif Bakım Merkezimizburası. Hayırlı uğurlu olsun. Buradaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa´nın ilk palyatifini Hayrettin Göçmen ve ekibi kazandırdı. Elbette ki hepimiz huzurlu yaşamak isteriz. Huzurlu ölmekte isteriz. Palyatifler deyimi yerindeyse insanların tıbben yapılacak şeylerin bittiği zamanda onları rahat huzur içinde tutabilmek, ağrılarını sızılarını en aza düşürebilmek amacıyla hizmet veren birimlerdir. Aslında bu hastalar yoğu bakımlık değiller ama palyatif olmayan hastaneler de bu hastalar yoğun bakımlarda tedavi ediliyor. Bizler çalışmaktan şikâyetçi değiliz tek istediğimiz iç barışımız, güvenliğimizdir. Bize vurmasınlar, kırmasınlar, sövmesinler, dövmesinler? Başka şey istemiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun?şeklinde konuştu.

 

EKSİKLER TAMAMLANIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ?İzlediğimiz tanıtım videosunun ilk bölümünde solgun yüzler gördük, ikinci bölümde de bu çözüm sonrası gerçekleşen kısmen de olsa mutlu yüzler gördük. Devletin aslında burada şefkatli elini görmüş oluyoruz. Şefkat elinin her yerde olduğunu biliyoruz ama ilçemizde de böyle bir mekân sonrasında var olacak yeni ihtiyaçların doğmasıyla beraber yine ne eksik olsa bunlar tamamlanıyor. Bu hizmetler verilirken sağlık çalışanlarımız gerçekten gayretle büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Ama tabi ki onlara karşı yapılmış olan her türlü olumsuz hareketi bizde şiddetle kınıyoruz. Bu oluşumun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun? diye konuştu dedi.

 

YENİ BİR HİZMETİ DEVREYE ALIYORUZ

İnegöl´ün hizmete doymadığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?İnegöl, içinde yaşayan 250 bin insanına siyaset ve devlet kurumlarının yapmış olduğu kamu yatırımlarıyla daha iyi yaşanabilecek bir şehir olmanın altyapısını her gün farklı açılımlarla, farklı yeni hizmet odaklarıyla sunmaya devam ediyor. Bundan 10 ay önce bir dizi hizmet noktasının hizmete açılması ve Sayın Sağlık Bakanımızın da bize eşlik etmesiyle İnegöl Devlet Hastanemizi hizmete açtık. O günün şartlarında eski hastaneden buraya taşınan personelimizin, cihazlarımızın, alet-edevatlarımızın burada yüksek bir tempoyla çalıştıklarını ve hastalarımızın da bundan yüksek bir memnuniyet duyduklarını gördük. İhtiyaçlar sınırsızdır. Yeni ihtiyaçlara, yeni hizmet noktalarına her gün ihtiyaç var. Onlardan biri olan Palyatif Yoğun Bakım Ünitesi´nin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği nezdinde Bursa´da başlatmış olduğu çalışmalarla kendine koymuş olduğu 2015 hedefine İnegöl Devlet Hastanesi de bir katkı koyuyor, bunu İnegöllü hemşerilerimize ve ihtiyacı olan herkese yaşatmak için bu hizmeti bugün devreye alacağız. Hastanemizde insanımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

SIRADA YANIK VE KESİK ÜNİTESİ İLE KEMOTERAPİ MERKEZİ VAR

Kısa süre önce sağlıkta şiddeti kınamak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, ?Büyük yankı uyandırdı. Birçok dostlarımız dâhil olmak üzere Bakanlıktan bile aradılar, tebrik ettiler. Bir farkındalık oluşturmak, yapılan olayın hiç de hak edilmediği şekilde çalışanlarımıza uygulandığının insanımız tarafından bilinmesi çalışmasıydı bu. Ama bugün aynı hastanede o duruma maruz kalan hekimlerimizin çalışmasıyla yine insanlarımıza yaşamlarında daha sağlıklı yaşamaları için bir üniteyi devreye alıyoruz. Biz hep beraber aynı kalenin içerisindeyiz. Hiç birimiz ayrı değiliz. Bir şey yapıyorsak insanımızın huzuru, sağlığı ve refahı için yapıyoruz. Hayrettin hocamı ve ekibini kutluyorum Sözlerimiz var.Gelecekte Yanık ve Kesik Ünitesi´ni devreye almak için çalışmayı başlattık. Ondan sonra İnegöl´e büyük merkez olması hasebi ile kemoterapi merkezi kazandırmak için mücadeleye başlayacağız. Bunlar sırayla, bir bir devreye alınacak. Kanser Erken Teşhis Merkezini de çok yakın zamanda devreye alacağız. Dolayısı ile İnegöl´de, Yenişehir´de, Bilecik Pazaryeri´nde, İznik´te, Kütahya Domaniç´te insanımızın İnegöl´e çok yakın olmasından dolayı daha kaliteli sağlık hizmeti alması için mücadele edeceğiz. Bütün bu hizmetleri, bütün bu çalışmaları belki de hiç hayal etmediğimiz bir şekilde sağlıkta dönüşüm politikalarını Sayın Cumhurbaşkanımızın 12 sene önce Başbakan olarak insanımıza sunmasıyla kazandık. Bu kazanımları günbegün artırarak devam ediyoruz. İnşallah istikrarın sürmesi ile bu kazanımları daha da fazlasıyla Türkiye´mizin tümüne hep beraber kazandıracağız. Hepinizi tebrik ediyorum? diye konuştu.

 

GAYEMİZ İNSANLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAKTIR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Bugün yine güzel hizmet sunumunun açılışında beraberiz. Daha önceden İnegöl Devlet Hastanesine geldiğimde yine bir başka güzel hizmetin startı verilmişti. Anne Dostu Hastane hizmeti sunulmuştu. Neticede bunlar insanlarımız için... İnsanlarımızın hayat konforu hayat kalitesini biraz daha ileriye taşımak için bu hizmetler yapılıyor. Tüm sağlık çalışanlarını kutluyorum. Neticede tüm kamu görevlileri olarak bizimde gayemiz insanların yaşam kalitesini artırmaktır. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza yönelik, gerek sözlü gerekse fiziki bazı saldırılar olduğunu görüyoruz. Bu kendini bilmezleri bu tavır ve davranışlarında sözlü fiili saldırılarından dolayı kınıyorum. Bütün bunlara rağmen sağlık çalışanlarımızın hizmet inancında hizmet kalitesinde zerrece bir düşüş yaşanmayacağına da inanıyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Kamu görevlileri hizmetlerini verirken, buna rağmen birileri ilkel dürtülerini gerçekleştirmek için maalesef terörü yada şiddeti esas alabiliyorlar. Kim şiddetle yada terörle arasına mesafe koymazsa o kişiler insanlıkla arasına mesafe koyarlar. Bunlardan ne huzur ne hayır ne de medeniyet tesis edilir. Biz huzuru biz hayrı biz medeniyeti esas alan bir neslin temsilcisiyiz. Yeni merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum?dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25