İNEGÖL´DEN DÜNYA PAZARINA

İNEGÖL´DEN DÜNYA PAZARINA

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) İnegöl Şubesi Başkan adayı Ahmet Galip Meriç, TÜMSİAD´ın birkaç yıl önce İnegöl´de şube açtığını ve İnegöl´ün KOBİ´lerini dünya pazarına çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

 

Geçtiğimiz yıllarda ilçemizde kurulan ve yurt dışı başarıları ile Avrupa´da adından söz ettiren Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği´nin İnegöl Şubesi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kongre öncesi bir araya geldi. Kongre sonrası Başkanlığa getirilecek olan Ahmet Galip Meriç, yeni yönetimi ile birlikte düzenlenen yemekte bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Hotel Park´ta gerçekleştirilen programa TÜMSİAD Marmara Koordinatörü Cemal Balabanoğlu´da iştirak etti.

 

10 YILDA 12 BİN ÜYE

Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Ahmet Galip Meriç, ?TÜMSİAD olarak, yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, dünyadaki tüm ülkelerde Türkiye´yi marka haline getirecek işadamları kuşağı oluşturmak amacıyla çıkılan bu yolda; TÜMSİAD 2005 yılında 12 KOBİ ile kurulmuş, şuan 54 şube ve yurtdışındaki birçok ülkede faaliyet yürüten temsilcilikleri ile 10 yılda toplam 12 bin üyesi bulunan büyük bir STK haline gelmiştir" dedi.

 

İNEGÖL KOBİ´LERİNİ DÜNYA PAZARINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

?KOBi´lerin iştirakiyle 11 yıl önce kurulan TÜMSİAD, Türkiye´nin en büyük KOBİ çatısı özelliğini taşımaktadır?diyerek konuşmasını sürdüren Meriç, ?TÜMSİAD, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı faaliyetlerle 37 ülke arasında Türkiye´yi 1. sıraya taşımıştır. Birkaç yıl önce İnegöl´de de şubemiz açılmış olup, İnegöl´ün KOBİ´lerini dünya pazarına çıkarmayı hedeflemektedir. İnegöl mobilyasının tanıtımı ve gelişimi için KOBİ´leri desteklemekte ve yaşanan sıkıntıları ilgili mercilere taşımakta, çözüm önerilerini uygun ortamlarda dile getirmektedir. Bundan sonra da almış olduğumuz bu görevi layıkıyla yerine getirmek ve üyelerimizin ticaretini geliştirmek, markalaşmasını sağlamak, hepsinden önemlisi; İnegöl´ün mobilya başkenti olarak markalaşması için yeni kadromuzla gece gündüz çalışacağız. Bizi bu göreve layık gören siz değerli üyelerimize ve TÜMSİAD Genel Başkanımız adına aramızda bulunan Marmara Bölge Koordinatörümüz Cemal Balaban´a şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bu görevde bizleri muvaffak etsin? şeklinde konuştu.

 

TÜMSİAD Marmara Bölge Koordinatörü Cemal Balabanoğlu ise, Türkiye mobilya denilince akıllara ilk olarak İnegöl´ün geldiğini ve İnegöl mobilyasının Avrupa pazarına girmekte zorlandığını belirtti.

 

TÜMSİAD İLE AVRUPA PAZARINA

İnegöllü iş adamlarının TÜMSİAD ile Avrupa pazarına kolayca girebileceğini belirten Balabanoğlu, ?Özellikle Almanya´da TÜMSİAD çok güçlü. Sadece Almanya´da değil, Avrupa´nın çeşitli yerlerinde de önem arz eden bir STK olarak göze çarpıyor. İnegöl mobilyamız için daha önce yapmış olduğumuz bir proje var ve bu projeyi birlikte harekete geçireceğiz. Avrupa pazarına girip, ürünlerin orada satılması ve kazanılan gelirin de ülkemizin ekonomisine kazandırılması için çaba göstereceğiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22