www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´den ?Tarihe Yolculuk? Başlıyor

İnegöl´den ?Tarihe Yolculuk? Başlıyor

İnegöl Belediyesi, vatandaşlara tarih bilinci ve tarih şuurunu verebilmek adına bu yıl kültür gezilerini ?tarihe yolculuk´ olarak tek rota ile Çanakkale´ye gerçekleştirecek. gezilerle, 1915 İnegöllü Çanakkale´yi görme fırsatı bulacak.

7 yıldır düzenlediği kültür gezil?Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor´ sloganıyla yapılacak tarihe yolculuğa 18 yaşına girmiş her vatandaş katılabilecek. 18 Mart´ta başlayacak seri ile binlerce vatandaşı Bursa, Çanakkale, Konya ve Ankara´ya götüren İnegöl Belediyesi, gezilerin 8´inci yılında formatta bir değişikliğe gitti. Kültür gezileri bu yıl ?Tarihe Yolculuk´ olarak tek rota ile Çanakkale´ye gerçekleştirilecek. ?Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor? sloganıyla düzenlenecek gezilere 18 yaşına girmiş tüm vatandaşlar katılabilecek. 18 Mart 2018 Pazar akşamı ilk turu gerçekleştirilecek geziyle, sezon boyunca toplam 1915 vatandaş Çanakkale´yi görme fırsatı bulacak. Ayrıca ilçe halkının destekleriyle 1915 hatmi şerif okunarak gezinin son turunda duası yine Çanakkale´de yapılacak.

KAYITLAR PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, format değişikliği ile bu yıl farklı bir boyuta taşınan ?Çanakkale Gezilerine´ ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bugün 10.00´da Belediye Encümen Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ensar Macit ile Çözüm Merkezi sorumlusu Mehmet Kaya´da hazır bulundu. Başkan Taban, tarihin önemine vurgu yaptığı açıklamasında kayıtların 19 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacağını hatırlattı. Gezilerdeki yaş sınırının da düşürüldüğünü dile getiren Taban, ?18 yaşına girmiş her bireyin katılabileceği Tarihe Yolculuk gezilerimizin kayıtları 28 Şubat´a kadar devam edecek? dedi.

?HAYDİ İNEGÖL ECDAT SENİ BEKLİYOR?

Cuma günü arefesinde güzel bir konuyu kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirten Alper Taban; ?İnegöl Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini yerine getirirken, bunların yanı sıra kültürel etkinliklerimizi de aynı titizlikle sürdürüyoruz. Şehrimizde geçmiş yıllarda da düzenlenen ve bu yıl 8´incisini gerçekleştireceğimiz kültür gezilerimiz vardı. Biz bu yıl bu kültür gezilerinin biraz daha ötesine geçip tarih bilinci ve tarih şuuru oluşturabilmek adına çok daha farklı bir program yapalım istedik. ?Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor´ sloganıyla 1915 ruhunu yaşatmak için 1915 hatmi şerif ile 1915 kişiyle inşallah Çanakkale´ye gideceğiz? dedi.

TEK ROTA; ÇANAKKALE

Geçmişte Çanakkale, Bursa, Konya ve Ankara´ya düzenlenen gezilerle binlerce vatandaşa bu şehirleri görme fırsatı sunulduğunu da dile getiren Taban, ?Arkadaşlarımız bu yılki programı nereye yapalım diye sorduklarında, kendilerine şunu ifade ettim; kesinlikle ve kesinlikle Çanakkale´ye götürelim. Tek bir noktaya götürelim. Çünkü Çanakkale´de bir tarih yatıyor. Orada geçmişte kendi canlarıyla, kendi kanlarıyla hayatlarını feda ederek bu vatanın bölünmezliği noktasında canlarını feda etmiş bir tarih yatıyor. Ama maalesef eksik biliyoruz, araştırmıyoruz, okumuyoruz. Bu sebeple geçmişimizden almamız gereken gücü de alamıyoruz. Bu bilincin eksik olduğunu düşünerek vatandaşlarımızı Çanakkale´ye götürmek istiyoruz? diye konuştu.

18 YAŞINA GİREN HERKES KATILABİLECEK

Bu yıl yapılan format değişikliği ile birçok yeniliğin uygulanmaya başlayacağını kaydeden Alper Taban, şöyle devam etti: ?Geçmiş yıllarda yapılan gezilerden farklı olarak, belli bir yaş sınırı vardı. Burada bu yaş sınırını aşağıya indirmek istedik. Ben özellikle gençleri önemsiyorum. 18 yaşına girmiş tüm gençlerimizi buraya davet ediyorum. Gençlerimizi buraya götürmek istiyoruz. 18 yaşını doldurmuş her vatandaşımız katılabilir. Üst yaş sınırı koymuyoruz. Yetişkinlerimiz de gezimize katılabilirler. İnşallah 1915 gencimiz ve yetişkinimizle Çanakkale ruhunu hep birlikte yaşamak istiyoruz.?

ŞEHİTLERİMİZE 1915 HATMİ ŞERİF

?Bildiğiniz üzere şuanda ülkemiz Suriye´de Afrin bölgesinde bir mücadele veriyor. Orada bir harekat yapılıyor. Şehitlerimiz var. Yine aynı şekilde geçmişte Mehmetçiğimizin girmiş olduğu operasyonlarda şehitlerimiz var. Ben tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geçmiş yıllardan farklı olarak 1915 hatmi şerif dedik. İşin bu kısmını da Müftülüğümüz işbirliği ile gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşlarımız da bize okudukları hatimleri Alo 153 hattımızdan bildirirlerse biz de buradan takibini yapmış olacağız. Ben özellikle Müftümüz Kazım Güzel´e de teşekkür ediyorum. Çanakkale´de de şehitlerimiz vardı, bugün Afrin´de de şehitlerimiz var. Kendi ülkemiz içerisinde birlik ve bütünlüğümüzü korumak adına yaptığımız harekatlarda da şehitlerimiz vardı. 15 Temmuz´da verdiğimiz şehitlerimiz için tüm şehitlerimiz için 1915 hatmi şerifi onlara hediye etmek istiyoruz. İnşallah hatimleri de tamamladığımızda Çanakkale´ye giderek dualarını da orada yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın da inşallah katkı ve destekleriyle bunu gerçekleştirmek istiyoruz.?

KAYITLAR NEREDE ALINACAK?

?Çanakkale gezimize katılmak için 116 mahallemizdeki tüm vatandaşlarımız kimlikleriyle gelip başvurularını yapabilirler. İnegöl Belediyesi Merkez Binamızdaki Çözüm Merkezimi ile birlikte Ek hizmet Binalarımızın bulunduğu eski beldelerimiz ve Alanyurt, Akhisar ile Huzur Mahallemizde de Ek Hizmet Binalarımızın bulunduğu noktalarda başvuru yapılabilir.?

?Yoğun bir başvuru alacağımızı düşünerek bu noktadan hareketle vatandaşlarımızın da hassasiyetle yaklaşacaklarını düşünerek Pazartesi gününden itibaren bir an önce başvurularını yapmalarını ben canı gönülden istiyorum. Geziler sırasında ulaşım ve rehberlik hizmetlerini biz vereceğiz. Araç içerisinde seyahat halindeyken kumanya dağıtımlarımızda olacak. Ama vatandaşlarımızın kahvaltı ve yemek noktasındaki tercihlerini kendilerine bırakıyoruz.?

GEZİLER 18 MART´TA BAŞLAYACAK

?Bunun bir kültür gezisi olmadığını ve tarihe bir yolculuk olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah amacımız, maksadımız gençlerimize, yetişkin hemşerilerimize, vatandaşlarımıza tarih şuurunu, tarih bilincini verebilmek. Bildiğiniz gibi Çanakkale Deniz Zaferi 18 Mart 1915. Biz de buna ithafen gezilerimizi 18 Mart tarihi itibariyle başlatacağız. 1915 tarihini de 1915 kişi ve 1915 hatmi şerif ile ilişkilendirdik.?

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25