www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´E ARAÇ DESTEĞİ

İNEGÖL´E ARAÇ DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi´ne 2 çöp treyleri ile bir çekici desteğinde bulundu.

Bütünşehir uygulamasının ardından merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de altyapıdan ulaşıma, tarihi kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında bulunan faaliyetlere de destek sağlamaya devam ediyor. Daha önce İznik Belediyesi tarafından ilçede toplanan atıkların İnegöl´deki Katı Atık Depolama Alanı´na nakli için 1 adet çöp taşıma treyleri alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İnegöl Belediyesi için 2 adet çöp taşıma treyleri ve bir çekici aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İlçe merkezinde toplanan atıkların, depolama sahasına naklinde kullanılacak araçların anahtarlarını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teslim etti.

TRAFİK YÜKÜ DE AZALACAK

Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir Bursa için sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en önemli konunun ise temizlik olduğunu vurguladı. İnegöl´ün Büyükşehir sınırlarına sonradan dâhil olan en büyük ilçe olduğunu ifade eden Başkan Altepe, ?Daha etkin temizlik faaliyetinin yapılması ve masrafların da azaltılması için İnegöl Belediyemize destek veriyoruz. İlçe beledisinin topladığı atıklar, aktarma istasyonuna ulaştırılacak, buradan da treylerlerle ana depolama sahasına taşınacak. Bu araçların her biri 8 araçlık kapasiteye sahip. Yani 8 araç yerine trafiğe 1 araç çıkacak. Hem trafik fazla meşgul edilmeyecek hem de maliyetler düşecek. Bu araçlar İnegöl ilçemize hayırlı olsun? dedi.

UCUZ VE KALİTELİ HİZMET

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da merkeze sonradan bağlanan ilçelerde düzenli çöp depolama sahası bulunan tek ilçenin İnegöl olduğunu hatırlatarak, ?Büyükşehir Belediye Başkanımızın yönlendirmesiyle Yenişehir ve İznik ilçesi de burayı kullanıyor. İlçemizin atıklarını şehrin yanı başındaki aktarma istasyonun topluyoruz. Buradan 12 kilometrelik mesafedeki depolama sahasına kadar olan mesafeyi 8-10 sefer gitmektense Büyükşehir Belediyemize böyle bir öneri sunduk. Büyükşehir Belediyemiz de her zaman olduğu gibi bu konuda da bize destek verdi. Hem maddi anlamda önemli bir tasarruf sağlayacağız hem de şehir içinde daha kaliteli hizmet sunacağız. İnegöl için önemli bir kazanım. Başkanımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25