www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´E KUPA YAĞDI

İNEGÖL´E KUPA YAĞDI

Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu Milli Takım seçmelerini ilk defa 2071 Milli Gençlik Derneği´nin organize ettiği turnuva ile yaptı. Turnuvada boy gösteren İnegöl temsilcileri büyük başarılar elde ederek İnegöl´e 4 kupa ile döndüler.

17-18 Turnuva İstanbul Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleşti. Cuma günü minik-yıldız müsabakalarının yapıldığı organizasyonda Cumartesi ise ümit-genç-büyük müsabakaları gerçekleşti. Cuma günü 130 sporcunun katıldığı organizasyonda Cumartesi ise 90 sporcu yarıştı.  Mücadelenin yüksek olduğu müsabakada güzel görüntüler yaşandı. Sakatlıkların yaşanmadığı turnuvada Kıbrıs, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa ve diğer illerden katılımların olduğu gözlendi.

İNEGÖL´E İKİ BİRİNCİLİK

Turnuvaya İnegöl´den katılan 2 kulüp Bursa´yı en iyi şekilde temsil ederek en çok birincilik alan ekip oldular.

Baykoca Spor Kulübü antrenörü Kerim Rüştü gözetiminde 14 sporcu ile katıldığı turnuvada yıldız bayanlarda 49 kilogramda AlvidaMamedova 1. olurken, NarimanKakharmanov  42kilogramda 1., Emir Yılmaz 42 kilogramda 1., Alihan Afızov 29 kilogramda 1., Yusuf Eren Ağgül 60 kilogramda 1., Hasan Süleymanoğlu 39 kilogramda 1., Ertuğrul Çelik 54 kilogramda 1., Hüseyin Süleymanoğlu 28 kilogramda 1., Uğur Altunel  48 kilogramda 1.,  Ali Aziz 35 kilogramda 1., Ramazan Aslanov 29 kilogramda 2.,  Beytullah Girgin 42 kilogramda 2., Yunus Emre Çakar 41 kilogramda 3. olurken büyük erkeklerde MMA milli takımına seçilen İsa Züfer ise 1. oldular ve toplamda 11 sporcu birinciliği elde ederken 2 sporcu ikinci ve 1 sporcu ise üçüncü olarak büyük başarı elde ettiler.

Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü ise 12 sporcu ile katıldığı turnuvada antrenör Özlem Kocal Nezaretinde altı 1´incilik üç 2´ncilik ve 3 3´üncülük aldılar. Turnuvaya gençler ve büyükler takımı ile katılan kulüpte Talha Avcı 1. , Ahmet Çağatay Akdemir 1., Mustafa Coşkun 1., İrem Bayhan 1., Furkan Demirci 1., Mehmet Can Şen 1., Korhan Salık 2., Yakup Biber 2., Fatih Soyer 2., Âdem Efe Baştürk 3., Kamer Yemişçi 3. ve Hamza Yıldırım 3. oldu.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİ İNEGÖL´DEN

Türkiye genelinde en çok birinciyi Baykoca Spor Kulübü çıkarırken 2. sırada ise yine İnegöl Kocal Osmanlı Spor Kulübü birincileri çıkarttı. Her iki İnegöl kulübü 2´şer kupa alarak İnegöl´e 4 kupa ile döndüler.

VEKİLDEN BAŞARILAR

Turnuvaya Meclis Spor Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katılarak sporculara başarılar diledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu Başkan Vekili İsmail Kocal,?Öncelikle Sayın Vekilimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederken 2071 MGD yönetimimize sonsuz saygılarımızı sunuyorum. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte organizasyona ev sahipliği yaparak Türk sporuna vermiş olduğu destekle sadece bir turnuva düzenlenmedi aynı zamanda gençliğimize büyük hizmetler eden federasyonumuza güç vererek daha güçlü ve milli bir gençlik yetiştirmede öncülük yapmışlardır. Tüm dünyanın oyunlarının üzerimizde olduğu bu dönemde gençliğimizi milli ve manevi duygular ile yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda sporcularımıza sporun yanı sıra 2071 yılında dünyaya hâkim olma ve yönetme becerisinde bizlerin de katkılarının olmasını umuyoruz. Ben bu anlamda başta 2071 MGD genel başkanımız ve benim antrenörüm Sayın Nazım Kurtoğlu´na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunuyor, saygı ile selamlıyorum?  dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19