www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´E PARAŞÜT PİYANGOSU

İNEGÖL´E PARAŞÜT PİYANGOSU

Tatil yörelerinin vazgeçilmezlerinden yamaç paraşütü, Ege ve Akdeniz´de yaşanan turizm durgunluğu nedeniyle Bursa´ya ve İnegöl´e kaydı.

Bursa´da son yıllarda yamaç paraşütüne olan ilgi her geçen gün artıyor. İlk olarak Gürsu Dışkaya´da başlayan yamaç paraşütü uçuşları, Arap turistlerin gösterdiği ilgi nedeniyle Uludağ´ın eteklerindeki Zeyniler Köyü´ne kaydı. Reşat Nuri Güntekin´in Çalıkuşu romanında anlattığı Zeyniler Köyü´nden 800 metreden havalanan çift kişilik tandem uçuşunda yamaç paraşütü, deniz kıyısındakiler gibi yüksekten atlayıp inmek yerine, termal akımların yardımıyla bin 800 metre yüksekliğe, neredeyse Uludağ´ın zirvesine kadar yükseliyor.

Paraşütçü ve önündeki yolcusu, Uludağ´ın zirvesine yakın bir noktaya kadar yükseldikten sonra kenti bir baştan ötekine kat ederek, merkez Yıldırım İlçesi Nilüfer Demirci Köyü´ne iniyor. Karayoluyla 40, kuş uçuşu 16 kilometrelik mesafe keyifli bir yolculukla 1,5 saat sürüyor.

Nilüfer Fadıllı´daki uçuşlarda doğa harikası Uluabat Gölü, İnegöl Cerrah´ta orman manzarası ve Mudanya Ketendere de ise Marmara kıyılarının eşsiz güzelliği üzerinde uçuş gerçekleştiriliyor. Yerine ve uçuş süresine göre, 150-200 lira arasında değişen uçuşlar, sefie çubuğuna yerleştiren GoPro tipi kamerayla kayıt altına alınarak, uçanlara güzel bir anı hazırlanıyor. Yamaç paraşütçülerinin uçuşlardan bölümlerin de yer aldığı klibi ise sosyal medyada büyük ilgi görüyor.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25