www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL´E SÜRGÜN ANITI YAPILACAK

İNEGÖL´E SÜRGÜN ANITI YAPILACAK

İnegöl Ahıskalılar Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıska kökenli vatandaşların çoğunluklu olarak yaşadığı Alanyurt´a, ?Ahıska Parkı ile Ahıska Sürgün Anıtı´ yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in STK Başkanları ile yaptığı görüşme sonrası Şahin ile görüşme fırsatı bulduğunu ve anıt projesini kendisine anlattığını belirten Mehmet Taş, Şahin´in Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile fikir alış verişinde bulunup, böyle bir anıtın yapılması için çalışmaların başlanacağını ifade etti.

 

YILLARDIR AKLIMDA OLAN BİR PROJEYDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, ?Bayramın 4. günü Sayın Vekilimiz ile STK Başkanları kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltı sonrası İnegöl´de çok sayıda Ahıskalı´nın yaşadığını, bu Ahıskalıların ağırlıkla Alanyurt´ta ikamet etiğini, bunlarla alakalı da bir Ahıska Parkı, içerisinde de sürgün anıtı yapılması konusunda kendileri ile görüştük. Bunun Ahıskalılara büyük bir jest olacağını ifade ettim. Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Oldukça sıcak karşıladı. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile irtibata geçerek, konuşmuş olduğumuz konuyu kendisine iletti. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum o da bu projeyi çok sıcak karşıladı. Alanyurt´ta tespit edeceğimiz bir yere Ahıska Parkı adı verilmesi ve içerisine Ahıska Sürgün Anıtı yapılması ile alakalı Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile irtibata geçebileceğimizi söyledi bize. Bu bize bir müjde gibi geldi. Gerçekten bu benim yıllardır aklımda olan bir projeydi. Çünkü şimdiye kadar İzmir´de, Gürsu´da rahmetli başkanımız sürgün anıtı yapmıştı. Açıkçası İnegöl´de de ben bunu çok istiyordum. Vekilimiz ile Belediye Başkanımızı oluruyla bu proje önümüzdeki günlerde başlayacak. Hatta vekilimizin ayriyeten de bir jesti oldu. ?Bu işi hızlandıralım 14 Kasım 1944 sürgün yıldönümün de açılışını gerçekleştirelim´ dedi. Bu bizi daha da çok sevindirdi. Kabaca bir proje hazırladık. Bunu Başkan Yardımcımız Adil Kansu Bey ile paylaşacağım. Proje ile ilgili bir yer var, o yere de beraber gideceğiz. Yer tespiti ile alakalı bir görüşme yapacağız? dedi.

 

ŞAHİN VE AKTAŞ´TAN LOKAL TALEBİ

Yapılacak olan proje ile ilgili bir isteklerinin daha olduğunu belirten Mehmet Taş, ?Bu proje Ahıskalılar için büyük bir proje. Hem Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin hem de Belediye Başkan Yardımcımız Alinur Aktaş´tan bir isteğimiz daha var. Oranın muhafazası ile alakalı orada ufak da olsa bir lokal yeri, yani bu yeri kendimiz de yapabiliriz. Zaten çok büyük bir yere ihtiyacımız yok. 80-100 metrekare olunca zaten bize yeterli olacak. Bununla alakalı da büyüklerimiz ile görüşeceğiz. İnşallah bu konuya da sıcak bakarlar. Buna da olur müjdesinden sonra biz Ahıskalılara güzel bir hediye vermiş olacağız? şeklinde konuştu.

 

?GÖREVİ BIRAKIYORUM?

Ahıskalıların sorunları ile ilgilenmesi ve özellikle kimlik sorunlarının aşılmasında büyük mesafe kat eden, bu nedenle de efsane başkan olarak adlandırılan Mehmet Taş, görevi bırakacağını ifade ederek, ?Bu sene benim son dönemim. Şubat´taki kongrede büyük bir ihtimalle yeni arkadaşlara bırakacağız görevimizi. Yani bu 4 yıl içinde çok büyük mücadeleler verdik. Çözülmesi gereken şeyler için çok büyük mücadeleler verdik. Yapılacak olan inşallah bu sürgün anıtı ile de görevimizin sonlanması bizi daha çok mutlu edecek? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00