İNEGÖL´E YAKIŞMIYOR

İNEGÖL´E YAKIŞMIYOR

Türkiye´nin en büyük 16. ekonomisine sahip 250 bin nüfuslu İnegöl, maalesef iyi yönetilemiyor. Asfaltsız yolların yaz aylarında toz toprak, kışın çamur olduğu mobilya sanayinin her bir köşesinden adeta çöpler fışkırıyor.

Her geçen gün büyüyen nüfusu ve gelişen sanayisi ile alt yapısı yetersiz kalan, bu nedenle de sağanak yağışlarda ev ve işyerlerinin sular altında kaldığı, asfaltlanmayan yollar nedeniyle yaz aylarında tozla, kış aylarında ise çamurla mücadelenin verildiği mobilyanın başkenti İnegöl´deki çöp manzaraları artık yüz kızartıcı bir hale geldi.

2014 yerel seçimlerinden önce de var olan sanayi de ki atık sorunu, bütünşehir yasasının yürürlüğe girmesinden sonra had safhaya ulaştı. Atıkların toplanmasından sorumlu firmanın yetersiz kaldığı ve talep edilen konteynırları teslim etmediği mobilya sanayinde, atıklarını nereye atacağını bilemeyen esnaf,  yaşadığı sıkıntıyı şikayet edecek mercii bulmakta da büyük sorunlar yaşıyor. Sanayicinin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek yetkilileri göreve davet eden STK Başkanları ise İnegöl Belediyesi´nin baskılarına maruz kalıyor.

AKTAŞ, ŞAHİN´İ SUÇLAMIŞTI

İnegöl´de yaşanan sıkıntıların dile getirilmesinden rahatsızlık duyan ve bu sebeple de sorumluluğu başkalarının üzerine atarak kurtulmaya çalışan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde sanayicilerin şikayetlerinden partili milletvekili Hüseyin Şahin´i sorumlu tutarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

ŞAHİN CEVAP VERECEK Mİ?

İnegöllü mobilyacılarla G. Kore´de yeni pazarlar arayan milletvekili Şahin, önceki gün yurt dışı ziyaretini tamamlayarak İnegöl´e döndü.  Milletvekili Şahin´in, İnegöl´ü yönetmekte zorlanan, halkın yaşadığı sorunları dile getirmesinden duyduğu rahatsızlığı ise şahsını suçlayarak bastırmaya çalışan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´la ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32