www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl´e yakışmıyor

İnegöl´e yakışmıyor

Dünya standartlarında ulaşım sağlıyor denilen Halk Otobüsleri balık istifi yolcu taşıyor. Vatandaşlar, halk otobüslerinin ilçe halkına yaşattığı bu çileye bir çare bulunmasını istiyor.

Dünya standartlarında ulaşım! denmişti

 İnegöl´de yaşanan toplu taşıma çilesi, vatandaşları isyan noktasına getirdi. Muhafazakâr yapısı ile bilinen İnegöl´de kadın erkek balık istifi şeklinde yolcu taşınması, şikâyetleri de beraberinde getirdi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüsler tıka basa dolu olduğu için durakları es geçerken, vatandaşlar dakikalarca kendilerini alacak boş otobüs bekliyor. 26 oturak 35 ayakta olmak üzere 61 yolcu kapasiteli otobüslerde, sıkış tepiş yolculuk yapan vatandaşlar, İnegöllülere reva görülen taşımacılık bumu, hani dünya standartlarında yolculuk edecektik demekten kendini alamıyor.

 

İnegöl´de toplu taşımada alternatifi olmayan halk otobüslerinin yetersizliği gün yün yüzüne çıktı. Vatandaşlardan gelen şikayetler her geçen gün artıyor. Huzur ve Akhisar Mahalleleri ile Alanyurt bölgesinden ilçe merkezine gelmek isteyen vatandaşların çilesi artık dayanılmaz boyutlara ulaştı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar dakikalarca boş araç bekliyor. Sıkış tepiş bindikleri otobüslerde dakikalarca ayakta yolculuk yapan vatandaşlar, klimalarında çalışmadığı yaz aylarında büyük çile çekiyor ve bu durumun İnegöl´e yakışmadığını ifade ediyor.

EK OTOBÜS KONSUN

Yakın zamanda yenilenen ve sözde yolcu kapasitesi arttırıldığı açıklanan halk otobüslerinin İnegöl´ün artan nüfusuna karşılık veremediği ifade ediliyor. Yoğun şikayet alan toplu taşıma ile ilgili yetkilerin herhangi bir adım atmadığı kaydeden vatandaşlar, yaşanan sorunun çözüme kavuşması için yoğunluğun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde ek otobüs koyulmasını istiyor.

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25