www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöl’e bilim sanat merkezi

İnegöl’e bilim sanat merkezi

MÜSİAD İnegöl Şubesi, eski üyelerinden Necati Barışman tarafından başlatılan, ancak tamamlanamayan inşaat, MÜSİAD İnegöl Şubesine aynı amaç doğrultusunda hizmet etmek üzere d

Yapımı MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından üstlenilen ve İnegöl Belediyesi tarafından onaylanan Merkez, Bursa Valiliğinde düzenlenen protokol ile resmiyet kazandı.

Protokol törenine Bursa Valilisi Yakup Canpolat, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, İnegöl Belediye Başkan Vekili Erdal Akkaya, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, MÜSİAD İnegöl Başkan Vekili Osman Yılmaz ile MÜSİAD İnegöl Şube Müdürü Emin Süküt  hazır bulundular.

Valilikte yapılan protokole Bursa Valisi Yakup Canpolat, Kaymakam Şükrü Görücü, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa İl Müdürü Sebahattin Dülger, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, İnegöl Belediye Başkan Vekili imza attılar.

İmza töreni sonrası konuşan Bursa Valilisi Yakup Canpolat, “İnegöl’ümüz birçok marka değerinin yanında aynı zamanda hayırseverliği ilede çok ün yapmış bir ilçemiz. Bugün de burada bunun son örneği için bir araya gelmiş bulunmaktayız. İnşaatı bir hayırseverimiz tarafından başlatılan ancak bir takın sıkıntılar nedeni ile duran bu yeri, MÜSİAD İnegöl Şubesi üstlenmiş ve Milli Eğitimimize kazandırmak adına elini taşın altına koymuşlar. Ben Kendiler şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İmza töreni sonrası açıklamada bulunan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise şunları ifade etti. “Benimde mensubu olmaktan gurur duyduğum ve her çalışmasını yürekten desteklediğim, bizzat katılmaktan da memnun olduğum bir çalışmaya imza atan MÜSİAD İnegöl Şubesi, elini taşın altına koydu ve gerçekten bizler için önemli sayılacak çalışmalar yapan BİLSEM’in kurulmasını üstlenmiştir. Ben buradan başta İnşaata başlayan Sayın Necati Barışman’a, sonra bu çalışmayı üstlenerek bitirecek olan MÜSİAD İnegöl şubesine teşekkür ediyorum, Ayrıca bu çalışmada yer alacak katkı verecek kurumlarada destekleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Valilikte düzenlenen protokol sonrası konuşan MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, protokol için hayırlı olması temennisinde bulundu ve MÜSİAD Saime Sultan Bilim Sanat Merkezi hakkında bilgiler verdi. Döngel konuşmasında, “Öncelikle bugün protokolü yapılan bu çalışmada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru bize bu proje için geldi. Konu hakkında bilgi verdi. Konuyu araştırdığımızda mevcut yerin şubemiz eski üyelerimizden olan Necati Barışman’ın bu yere başladığı, ancak farklı nedenlerden dolayı inşaatın durmak zorunda kaldığı görüldü. Kendisi ile Şube olarak görüşmeler yaptık ve yeri Şubemize devretti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Şubemizden yetkililerinde oluşturduğu Komisyon çalışmalarını sürdürdü, resmi işlemleri bitirdi ve bugünde burada bunu Valimiz huzurunda  düzenlenen protokol ile resmi anlamda startı verdik. Öncelikle sürecin buraya gelmesinde ve destek ve katkıları için Sn Kaymakamımıza, Sn Milletvekilimize, Sn Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve en önemlisi Önceki dönem üyemiz Sn Necati Barışman’a teşekkür ederim. Merkezimize binayı yaptırmak ve Milli Eğitime Devretmek üzere bizlere bağışlayan Sn Necati Barışman’ın annesi Saim Sultan’ın ismi ile birlikte MÜSİAD Saime Sultan Bilim Sanat Merkezi olacak. Merkezimiz Zemin+2 kat projeye göre 24 derslikli olacak şekilde anahtar teslim olarak yapılacaktır. Hedefimiz bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştirmektir.”

MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel sözlerine şöyle devam etti. “Bu merkez ile artık İnegöl’de genç cevherlerimizi ve yetenekli öğrencilerimizi en iyi çalışma ortamlarında, bilim ve teknolojiyle iç içe güzel projeler yapacakları bir eğitim merkezine kavuşturuyoruz. İnşallah bu eğitim merkezimizde çocuklarımızın bütünsel olarak gelişimlerine şahitlik edecek, nice başarılı çalışmaları yaptıklarına tanık olacağız” dedi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25