www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖL KAYRA`YA SAHİP ÇIKIYOR

İNEGÖL KAYRA`YA SAHİP ÇIKIYOR

Tedavisine Amerika`da devam edilecek olan minik Kayra için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yardım kampanyası başlattı.

 

4 yıl önce içtiği asidik madde nedeniyle yemek ve nefes borusu tahriş olan 7 yaşındaki Kayra Karakaş, 30`un üzerinde ameliyat geçirdi. Tedavisine Amerika`da devam etmesi gereken minik Kayra`ya için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da okullara resmi yazı yazılarak yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren gönüllü vatandaşlardan Eda Yıldız, Ufak bir kardeşimiz için ameliyat masraflarının oldukça yüklü olduğunu duyduk. Bu konuda neler yapabiliriz diye düşünürken İnegöl Mehter Düğün Salonu sahibi bize çok yardımcı oldu. Salonunu bize açtı, bir etkinlik düşündük, biletlere bir fiyat koymadık. Toplanan paranın tamamı Kayra'nın ailesine gidecek” dedi

TOPLANAN PARA İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Fikri ortaya atanın annesi olduğunu ifade eden Eda Yıldız, Kayra için bir kampanya yapılması gerekiyor fikrini ortaya atan annemdir. Para kazanmak için çalışırız kazandığımız parayı ise yine sağlık için harcarız. Ama bu aile kazandığı parayı harcayacak durumu kalmadı. Gerçekten zor durumdalar bu yüzden organizasyon kararı aldık. Çok kısa sürede böyle bir etkinlik yapma kararı aldık. Maalesef ailenin hesabına yatırılan para ve kampanyadan toplanan para ailenin ihtiyacının üçte birini karşılamıyor” şeklinde konuştu.

GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI

Sosyal medyada İnegöllü Metin olarak bilinen Metin Kurdüz ise, Kampanyamızı sosyal medya üzerinden başlattık. Yavaş yavaş gerçeğe dönmeye başladı. Ben hayatımda bu kadar mesaj almadım. Kampanyayı 2 bin 500 kişi paylaşımda bulundu. Haberden sonra Kayra'yı tanıdık. Kayra'nın okulda öğretmenleri çok iyi, onlar da yardımcı oldular. Ailesi bize çok dua ediyor” diye konuştu.

KAYRA'YA BİR IŞIK DA SEN TUT”

Kampanyayı aileden izin alarak başlattıklarını belirten Eda Yıldız, Bu kampanyayı başlatabilmek için aileden gerekli izinleri aldık. Kaymakamlıktan da izin aldık, hesaba para yatırılabiliyor. Bilet satışlarımız olduğu için paraları dilekçe yazarak topluyoruz. Etkinliğimizin adını ‘Kayra'ya bir ışık da sen tut' olarak belirledik. Etkinliğimiz 5 Mayıs Salı günü saat 18.00'da Mehter Düğün Salonu'nda başlayacak ve Grup Gölge ile Grup Nötr konserleri olacak” ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00