?İNEGÖLLE GURUR DUYUYORUM?

?İNEGÖLLE GURUR DUYUYORUM?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl´ün altyapıdan üstyapıya, otoparktan pazar alanına, kırsal ve merkeze yapılan yatırımlarla büyük bir gelişim içerisinde olduğunu ve hayata geçirdiği projelerle örnek alındığını belirterek ?Yaşadığımız şehirle gurur

AK Parti İlçe teşkilatının düzenlediği Danışma Meclis toplantısının bu ayki gündemi 15 Temmuz oldu. Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katılım gösterdiler.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK TABLOSUNDA ÇATLAKLAR OLUŞUYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Adem Demirel, ?15 Temmuz darbe girişimi üzerinden 2,5 ay geçti. Geçen süre içerisinde ortaya çıkan bilgiler, FETÖ´cü ihanetin tüm boyutlarını ortaya çıkarttı. Halimize ne kadar şükretsek, darbeyi püskürten şehitlerimize, gazilerimize ve meydanlara çıkan toplumun her kesiminden vatandaşlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. ?de,

 ?TÜRK MİLLETİ GERÇEK KURTULUŞ SAVAŞI RUHUNU ORTAYA ÇIKARDI?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Yarın itibariyle hicri yılbaşına gireceğiz. Rabbim inşallah geçen yıldan daha güzel, hem ülkemizde hem İslam âlemine kan ve gözyaşının olmadığı huzurun olduğu bir sürücü bizlere nasip eder inşallah.?dedi.  

HUZURLU ŞEHİR HAVAMIZI OLGUNLUKLA SÜRDÜRÜYORUZ

Aktaş konuşmasının devamında, ?Artık İnegöl Belediyesi sadece İnegöl merkezde değil, İnegöl´ün 91 kırsal Mahallesi´nde olmak üzere toplam 116 mahalledeki 250 bin nüfusa hizmet etmeye çalışıyor. Ayrıca 13 bin civarında Suriyeli nüfus da var. Bu bazen ekonomik bir yatırım, bazen geri dönüşüm çevre ile alakalı bir yatırım, bazen bir yol yatırımı veya bir altyapı yatırımı, bazen Spor Tesisi veya bir park, bazen bir sosyal yardım projesi, bazen bir kültürel faaliyet şehrin eğitimine sağlığına sosyal hayatına yönelik farklı yatırımları hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Tabi bunları yaparken özellikle altyapı yatırımları ile alakalı biz bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarını da almaya çalışıyoruz. İnegöl´de de takdir edersiniz ki geçmişte olduğu gibi her zaman özel projeler yapmaya çalışıyoruz. Daha önce 2004´ten 2016 yılına kadar 12 yılda İnegöl´ün nereye geldiğini rakamlarla ifade etmiştik. İnşallah o rakamlar burada bir kez daha tekrar etmekte fayda var. Her şeyin dört dörtlük olması mümkün değil.  Belirli sıkıntılara rağmen İnegöl huzurlu duruşunu, huzurlu şehir havasını büyük bir olgunlukla devam ettiriyor. Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

PROJE ŞEHRİ İNEGÖL

İnegöl´ün gerçekten çok özel projeleri hak ettiğini belirten Aktaş, ?Nihayetinde konumuz; insan. İnegöl´ü hep beraber yaşanabilir hale getiriyoruz. İnegöl 250 bin nüfusuyla, ilçeler düzeyinde ilk arıtma tesisi ile beraber ilk OSB bölgesi, ilk Mobilya İhtisas bölgesi, ilk Fen Lisesi, velhasıl örnek bir yerleşim yeri. Projelerden bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığı Osmaniye Mahallesi´ndeki Engelliler Gündüz Bakımevi ve Aile Danışma Merkezimiz var. Birçok il bu projeyi örnek alıyor. Aile Danışma Merkezimiz var. Aile kurumu ile alakalı son yıllarda çıkan sıkıntıları en aza indirmek istiyoruz. Birçok ailenin durumu düzeldi. Bu günlerde ihalesi yapılan 2016 yılı sonunda hayata geçecek olan projelerimiz var. Bu projeleri Allah ömür verdiği sürece 2019 senesinin Mart ayına kadar İnşallah bitirir hizmete açarız. Eski hastane yerine hizmet binası ve meydan projemiz var. Yılsonu itibariyle ihaleye çıkılmış olacak. Eski alyans düğün salonunun olduğu yere katlı otopark ve iş merkezini hayata geçireceğiz. Doğal yaşam çiftliği oluşturacağız. Yeni hayvan barınağımızı yapıyoruz. Kapalı semt pazarımızın ihalesi kısa süre içerisinde yapılacak. Akhisar, Yeniceköy ve Baykoca Mahallesine hizmet verecek olan pazarımızın inşaatı yakın zamanda başlayacak. Yeni huzur evi ve aş evi binamız bitti. Yakın zamanda açacağız. Hamidiye Mahallesine model hizmet binası yapacağız. Futbol ve semt sahaları yapacağız. Meydan düzenlemeleri yapacağız. Otopark projelerimiz? Çocuk parkları yapmaya devam edeceğiz. Mer-Pa yeni pazarımız yakın zamanda açılacak. Altgeçitlerimiz yapılacak. Kent mezarlığı çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu barajımız devam ediyor. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İnegölspor tesisleri çalışmaları başladı. Diğer çalışmalar da devam edecek. Yaşadığımız şehirle gurur duyuyorum? dedi.

HER 5 YILA BİR DARBE SIĞDIRILMIŞ

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da ?15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet anıyorum. 15 Temmuz´da bu ülkede yaşananları herkes gördü. Darbe girişimi sonrasında bütün illerde demokrasi nöbetleri tutuldu. Bu nöbetlerde İnegöl´ü ayrıca kutluyorum. İnegöl farkını belli etti. Emeği geçenleri kutluyorum. Türk milleti darbelere alışık bir millettir. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar her 5 yıla bir darbe sığdırılmış. Osmanlı´nın son 100 yılında neredeyse 10 yılda bir darbeler yapılmış. Bu kadar darbeyle içli dışlı olmuş bir millet 15 Temmuz´da farkını ortaya koymuştur. Darbe sırasında millet evinde oturur diye düşündüler ama milleti hesaba katmadılar. Birincisi bu işin başında adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan vardı. Aziz milletimiz de sokaklardaydı. AK Partinin bu millete getirdiği en büyük yenilik kendine güvendi. Bu millet vatanına sahip çıktı? diye konuştu.

YENİ ANAYASA ŞART

AK Parti´nin engellenmelere rağmen hizmet ettiğinin altını çizen Aydın, ?Yollar, köprüler, hastaneler, okullar yapıldı. Bu hizmetler yapılırken gezi parkı olayları, e-muhtıra olayları yaşandı. 17-25 Aralık olayları yaşandı. Hükümeti yolsuzlukla suçladılar. Eğer biz yeni anayasa yapmazsak yarın önümüze başka olaylar çıkacak. Bizlere düşen bu anayasayı yenilemek? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22