www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Atlet Berlin 2018 Yolunda

İnegöllü Atlet Berlin 2018 Yolunda

İnegöl´de yaşayan milli atlet Üzeyir Söylemez, 7-12 Ağustos´ta Berlin´de yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası Maraton dalında Türkiye´yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi.

Üzeyir Söylemez yaptığı açıklamada; ?Hazırlıklarımı Kenya ve Erzurum´da sürdürdüm. Ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Tüm halkımızın dualarını bekliyorum? dedi.

Berlin Olimpiyat Stadı´nda 7-12 Ağustos günlerinde yapılacak olan 24. Avrupa Büyükler Atletizm Şampiyonası´nda yarışacak Türkiye Milli Takımı, hazırlıklarının sonuna geldi. Ay-yıldızlılar, 5 Ağustos´ta Berlin´e gidecek.

Türkiye, tarihindeki en kalabalık ikinci kafile olan 43 atletle yarışmalara kaydoldu. Stadyum müsabakalarının resmi açılışı 7 Ağustos Salı günü olarak belirtilse de, ilk eleme seansı açılıştan bir gün önce, 6 Ağustos Pazartesi akşamı gerçekleşecek. Açılış seansında beş branşın seçmeleri gerçekleştirilirken, Eşref Apak, Özkan Baltacı ve Osman Can Özdeveci finale kalabilmek için sahne alacak.

12 Ağustos Pazar günü sonuçlanacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası´nda 48 dalda madalya verilecek. Ayrıca Maraton müsabakalarında her ülkenin en iyi üç derecesine sahip atletlerin toplam zamanıyla oluşan takım sıralamasında ilk üç ekip podyuma çıkacak. Türkiye, maratonda hem erkeklerde hem de kadınlarda takım olarak mücadele verecek.

51 ülkeden gelen atletlerin yarışacağı şampiyona, pazartesi gününden itibaren Türkiye´de TRT ve Eurosport ekranlarından seyirciye ulaşacak. Şampiyonanın dünya çapında yaklaşık olarak 1.3 milyon izleyiciye ulaşması bekleniyor.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25