www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Fotoğrafçı İlki Başardı

İnegöllü Fotoğrafçı İlki Başardı

İnegöllü fotoğraf sanatçısı, İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD) eski Başkanı Resul Gümüş, dünyanın 7 harikasını ve onur ödülü alan Keops Piramidini fotoğraflayarak Türkiye´de bir ilke imza attı.

İnegöllü fotoğraf sanatçısı Resul Gümüş, gerçekleştirdiği proje kapsamında Türkiye´de ilki başararak dünyanın 7 harikasını ve onur ödülü alan Keops Piramidini fotoğrafladı.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, MESLEK EDİNDİ

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan fotoğraf sanatçısı Resul Gümüş, ?1973 Tavşanlı doğumluyum. İlkokulu Almanya´da okudum. İnegöl Ticaret Lisesi´nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum. 2 sene önce Fotoğraf ve Kameramanlık Yüksekokulu mezunuyum. Fotoğrafçılığa 2004 yılında amatör olarak başladım. İbrahim Peynirci ile tanıştıktan sonra İnegöl´de İFSAD İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği kurucuları arasında yer aldım. Hatta daha sonra 2012 ile 2015 yılları arasında İFSAD başkanlığı yaptım. Stüdyo Olimpik adı altında firma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hobi olarak başlayıp meslek olarak sürdürüyorum? dedi.

7 HARİKA VE 1 ONUR ÖDÜLÜNÜ FOTOĞRAFLADI

Dünyanın 7 harikasını fotoğraflamasının hikâyesini anlatan Gümüş, ?Bunlar 1987 tarafından UNESCO tarafından programa alındı. 7 harikanın ilk, Taç Mahal´i görerek başladım. Daha sonra Roma Collesium´u gördüm. Oradan sonra onur ödülü alan Keops piramidini gördüm ve fotoğraflama şansına sahip oldum. Ardından Ürdün´deki Petra antik kentini fotoğrafladım. Baktım ki dünya harikaları bu şekilde gidiyor Brezilya´ya gitmeye karar verdim. Rio karnavalına gittiğim zaman oradaki Cristo Redentor yani kurtarıcı İsa heykelini helikopterden fotoğraflama şansına sahip oldum. Güney Amerika´ya gitmişken 5 saat daha uçup Peru´yu gördüm. Arjantin´e gidip İguazu şelalelerini görmüştüm. Onları da fotoğrafladım ama o dünyanın tabiat harikası, bunlar 7 harikası. Peru´ya gittim, İnka medeniyetinin olduğu Machu Picchu tepelerine çıktım ve orayı da fotoğrafladım. Geriye 2 tane harika kalmıştı, biri Çin seddi diğeri ise Chichen İtza. Çin´i de 6 ay öncesinde Sonbaharda Çin Seddine giderek fotoğrafladım. Çin Seddinde Türk bayrağı açarak Türklerin orayı fethettiğini gösterdim. Çok gurur verici bir olaydı. 6-7 bin kilometrelik bir mesafenin ancak 5-6 kilometrelik mesafesini gezebildim. O bittikten sonra son olarak Meksika´daki Chichen İtza antik kentini ziyaret ettim. Orada da Maya uygarlıklarının kalıntıları vardı. Güzel bir şekilde orayı da fotoğraflayarak dünyanın 7 harikası ve 1 onur ödülü alan piramidi fotoğrafladım? şeklinde konuştu.

ALIN TERİ ÇOK FAZLA

Gümüş, ?Çok emek isteyen bir çalışma oldu. Alın teri çok fazla var. Gittiğim zamanlar sadece sıradan bir fotoğraf çekmekten ziyade ekstra olarak fotoğraflara kendimden neler katabilirim, zamanlama olarak, açı olarak nasıl en doğruyu yakalayabilirim konuları benim için çok önemliydi. Gruplarla gittiğim zamanlar ekstra kalıp bütün zamanımı orada geçiriyorum. Yüküm de çok ağır oluyordu. Çin Seddi´nde çok dik yamaçlardan çıktım, neden bu kadar kendimi yoruyorum dedim ama içimde en güzel fotoğrafı çekme duygusu oluştuğu için her türlü fedakârlığı göz önüne alarak ekstradan her türlü gayreti sarf ettim. Fotoğrafçılık çok basitleşti ama emek istiyor. Emek verdiğin zaman ve güzel bir göze sahip olduğun zaman güzel kareler çıkar. İnegöl bu konuda müstesna bir yere sahip? diye konuştu.

KUDÜS´E SAHİP ÇIKMALIYIZ

Fotoğrafçılığa 39 yaşında başladım ve 5 senelik bir mevzuda 40 ülkeyi dolaştım. Bunlar hepsi birbirinden farklı olan ülkeler. İsrail Kudüs bunların en önemlilerinden bir tanesiydi. İsrail Kudüs´e Talha Uğurluel ile gittim, hocam çok engin bir bilgi birikimine sahip. Orada 3 dinin iç içe geçmiş durumda olduğunu gördüm. Müslümanlar olarak oraya gidip Kudüs´e sahip çıkmamız lazım. Bir tarafına bakıyorsunuz ağlama duvarı var, bir tarafta Hz. İsa´nın çile yolu var, bir tarafta Burak Mescidi var. Kudüs gidip görülmesi gereken bir yer. Mekke ve Medine´yi gördüm, umreye gittim ama Kudüs´ün yeri apayrı? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02