www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Gemiciden Haber Alınmıyor

İnegöllü Gemiciden Haber Alınmıyor

Gemlik´ten yüklenen dökme demir tozunu Karadeniz Ereğli´ye götürürken Şile açıklarında batan Bilal Bal isimli kargo gemisinde görevli İnegöllü gemiciye ulaşılamıyor.

Gemlik´ten Karadeniz Ereğli´ye giden demir tozu yüklü Bilal Bal isimli kuru yük gemisinden 1 Kasım Çarşamba günü yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nca arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı TCG Alemdar gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edildi ve aramalar bu noktada yoğunlaştırılmıştı. Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

2 MÜRETTEBAT CANSIZ BULUNDU

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, ?İstanbul ili Şile ilçesi 7 deniz mili açıklarında batan ticari geminin yeri tespit edilmiştir. 3 Kasım 2017 tarihinde icra edilen arama kurtarma ve dalış faaliyetleri neticesinde 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştır? denildi.

İNEGÖLLÜ USTA GEMİCİDEN HABER ALINAMIYOR

Gemide, Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile usta gemiciler İnegöllü Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk Vedat Odabaşı´dan oluşan 10 kişilik mürettebatın bulunduğu ifade edilirken, yapılan çalışmalar neticesinde mürettebattan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, İnegöllü usta gemici Mert İlkmen´den ise hala bir haber yok. Kastamonu Üniversitesi Deniz İşletmeciliği bölümü mezunu olup, batan gemide usta gemici olarak görev yapan İnegöllü genç Mert İlkmen, uzun zamandan beri söz konusu gemide görev yapıyordu. Evin tek erkek çocuğu olan Mert İlkmen´in Hamidiye mahallesinde ikamet eden ailesi, haberin ardından İstanbul´a giderek kurtarma çalışmalarını takip ediyorlar. Ekipler tarafından bugün son dalış yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan, daha öncede iki kazası bulunan batan geminin 43 yaşında olmasının kazada etken olabileceği belirtildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00