www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Muhtarlara İcra Şoku

İnegöllü Muhtarlara İcra Şoku

İnegöl´den 50´ye yakın muhtar, Antalya´da yayın yapan bir gazetede yılbaşı tebrik reklamlarının çıktığı ve ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle icraya verildi. Her birine 720´şer liralık fatura çıkan muhtarlar, büyük şok yaşayarak tepkilerini dile getirdi

Antalya´da yayın yapan bir gazete yılbaşında tebrik ilanı yayınladığı gerekçesiyle İnegöl´de yaklaşık 50 muhtara 378,07 liralık fatura düzenledi. Akabinde faturanın ödenmediği gerekçesiyle Antalya 7. İcra Dairesi´nden icra takibi başlattı. Ellerine geçen icra celbiyle şoke olan muhtarlardan dosya masraflarıyla birlikte 720,57 lira ücret isteniyor. Bahse konu yayın organı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde firma yetkililerinin, olayla alakalarının olmadığını, isimlerinin kendilerinden izinsiz şekilde kişi ve kişilerce kullanılarak vatandaşların mağdur edildiğini ifade ettiler.

?MUHTARLARIMIZI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR?

Duruma tepki gösteren İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, ?Ülkemizde en fazla mağdur olan muhtarlarımız, ilgili birim amirlerine mahallelerinin sorunlarını çözmek için uğraş verirken başlarına usulsüz naylon faturalar çıkıyor. Bu sorunu geçen sene de yaşadık. Bazı arkadaşlarımıza hiç ilgi ve alakaları olmamalarına rağmen isimsiz, ilansız kendi adlarına düzenlenmiş icra takibi başlatıldı. Bu konuyla ilgili ilçemizdeki avukat arkadaşlarımızla görüştük. Bu paranın ödenmemesini ve gerekli itirazların yapılması yönünde telkinde bulundular. Ama bu yıl yine tekrar aynı sorunla karşılaştık. İcra kâğıdı gelen muhtarlarımız derneğe koşuyor. İnsanların sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışan muhtarlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Muhtarlarımıza sahip çıkma adına, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin sona ermesi için yetkililerin bir çözüm getirmesini istiyoruz? dedi.

?USULSÜZ BİR DURUM?

Kayman, ?Antalya´da yayın yapan bir gazete muhtarlarımıza yılbaşında yayınladığı tebrik ilanıyla ilgili fatura kesiyor. Akabinde faturanın ödenmediği gerekçesiyle icra takibi başlatıyor. Bazı muhtarlarımız icra celbini görünce avukatla irtibata geçip, ücret bile ödeyen var. Bu tamamen usulsüz bir durum. Hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı. Elinde belge olmadan ücret ödemesinler? şeklinde konuştu.

RESMİ MAKAMLARA İTİRAZDA BULUNACAĞIZ

İcra celbini görünce şaşırdığını ifade eden Sulhiye Mahallesi Muhtarı Celalettin Cengiz ise, ?İnegöl´de gazetelerimiz varken niye biz Eskişehir´de veya Antalya´da bu ilanı verelim. Bir resim kullanıp, tebrik ilanı verdiğimi söyleyerek öncesinde 378,07 lira bir fatura kesmişler. Akabinde fatura ödenmediğine dair icra takibi başlatılmış. İcra kâğıdını görünce şok oldum. Aynı kâğıt ilçemizde birçok muhtarımıza gelmiş. Gerekli itirazlarımızı resmi makamlara yapacağız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25