www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖLLÜ ÖĞRENCİ DÜNYA ENERJİ KONGRESİNDE

İNEGÖLLÜ ÖĞRENCİ DÜNYA ENERJİ KONGRESİNDE

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin ve okul Müdürü Mahmut Alpir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.

Daha önce ürettiği ?USB ile çalışan araç? projesi ile gündeme gelen İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin,  projesini geliştirerek ?Elektrikli araçların yol mesafelerinin uzatılması? projesiyle İstanbul Çekmeköy Belediyesi´nin düzenlediği Uluslararası Prof.Dr. Aziz Sancar Proje Olimpiyatlarına katılmış ve mansiyon ödülü almıştı.

Muhammed Ubeyd Aytekin´in bu projesi, Enerji Bakanlığı tarafından 09-13 Ekim tarihleri arasında Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı´nda düzenlenecek olan Dünya Enerji Kongresine davet edildi.

GURUR VERİCİ

Okul Müdürü Mahmut Alpir, ?Dünya Enerji sektörüne yön veren önemli isimlerin katılacağı bu kongreye öğrencimizin projesinin davet edilmesi bizim için çok gurur verici bir olaydır. Öğrencimiz, hayallerini bilgisiyle birleştirerek güzel bir proje geliştirdi. Biz de okul idaresi olarak kendisine gerekli desteği verdik. Bugün geldiğimiz durum hem okulumuz için, hem de İnegöl´ümüz için çok sevindiricidir? dedi.

CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Ülkemizde elektrikli otomobil üretiminin konuşulduğu bir dönemde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin´in bu projesinin Dünya Enerji Kongresi´ne davet edilmesi hem sevindiricihem de anlamlıdır. Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bu büyük organizasyonda İnegöl´ümüzün bir projeyle temsil edilmesi bizi çok mutlu etmiştir. Öğrencimizin okuduğu okul itibariyle bu çalışmalarına temel teşkil eden bir alan olmamasına rağmen özel ilgi, gayret ve çabalarıyla projeler üretiyor. Daha önce de üretmiş olduğu arabayı görmüş ve beğenmiştik. Öğrencimiz hem kendi okulundaki derslerinde başarılı, hem de bu tür projelerle ilgileniyor. Gördüğüm kadarıyla okul müdürlüğü de kendisine destek veriyorlar. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Öğrencimizi bu gayretlerinden ve başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca okul müdürüne de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36