www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Şoförlere Eğitim

İnegöllü Şoförlere Eğitim

BURULAŞ, İnegöl´de kırsal köylere ulaşım hizmeti veren şoförlere yönelik eğitim semineri düzenledi.

Dün Esnaf Kefalet Sarayı´nda gerçekleştirilen eğitim seminerine BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ve şoför esnafı katıldı.

 

ÖNCELİĞİMİZ HALKIN MEMNUNİYETİ

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Çoğunuz merak ediyorsunuz, niye toplandık diye. Az çok sizlere doneler verdik. Bu çalışmayı önceden beri yürütüyoruz ama biraz hızlandırmamız Alinur Aktaş Beyin Bursa´ya belediye başkanı olması ve kendisinin de İnegöllü olması hasebiyle, bu işi İnegöl´den başlatalım, BURULAŞ´a dışarıya da örnek olsun diye 3 aydan beri çalışma yapıyoruz. Buradaki mesele, köylerde aracı olmayan, aracı olup ta kooperatifi olmayan köylerimiz var. BURULAŞ Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmelerde, ?biz böyle bir çalışma yapıyoruz, bu çalışma birkaç ay sürecek, hiç kooperatifi olmayan köylerimiz var, bunlarla ilgili insanlar zaten para kazanmakta zorlanıyor. Benden bir şey istemediğiniz sürece, bende sizden aman aman bir şey talep etmeyeceğim´ dedi. Önceliğimiz halkın memnuniyeti, elbette parada kazanacağız. İnşallah bugün buradan iyi bir sonuç çıkacak. Güçlü olmayan yerlerimizi belirttik. Buradan bugün güzel bir karar çıkacak. En ücra köylere de hizmet gidecek. Bazıları bireysel olacak, bazıları bütünlük olacak. İnşallah hayırlısı olacak? dedi.

 

HALKA KALİTELİ HİZMET SUNULMASINI İSTİYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, ?Bizlerde köylere gittiğimiz halkın talebi ulaşım. Birçok köyde ulaşım yok. İnsanlar haftada birkaç kerede olsa İnegöl´e sağ salim gelmek istiyor. Bizimde amacımız şehrimizde ve kırsalda yaşayan vatandaşın sağ salim şehre ulaşması. Kaliteli bir hizmet alabilmesi. Bu maksatla hem odamız, hem BURULAŞ ile bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah İnegöl halkına sizlerle birlikte hizmet etme fırsatı bulacağız. 2014 yılından sonra Büyükşehir kanunu hâsıl oldu. Ulaşımda Büyükşehir Belediyesi sorumlu oldu. O zamanki yönetici arkadaşlarımız bizlerin bilgisi dışında bir toplantı yapmışlar, birçok kardeşimiz bu işten korkmuş. 400-500 lira alırız dendiğine kimse yanaşmak, sokulmak istememiş, sizlerde açıkçası ürkmüşsünüz. Şuanda böyle bir şey söz konusu değil. Resmiyete bu iş kavuşturularak İnegöl´de ve kırsalda yaşayan mahalle sakinlerimizin sağ salim ulaşması için çalışacağız. Bu konular ile ilgili yapacağımız çalışmalar hem sizlere hem halkımıza hayırlı uğurlu olur diyorum. Sizler bu işi bir bedel için yapıyorsunuz, bizim derdimiz sizin işlerinizi sıkıntıya sokmak değil. Bizim en büyük derdimiz halkın sağlık bir şekilde hizmet alması. Buradan da güzel kararlar çıkacağına yürekten inanıyoruz? şeklindekonuştu.

 

EN HIZLI İLERLEDİĞİMİZ İLÇE İNEGÖL OLDU

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, ?En hızlı ilerlediğimiz ilçemiz İnegöl Belediyesi oldu. Hem odanın, hem belediyenin pozitif yaklaşımı işin kolay kılınmasını sağladı. Malumunuz Büyükşehir Yasası ile birlikte ulaşım Büyükşehir Belediyesine devredildi.  Esna korsan çalışmayacaksa Büyükşehir´in vereceği izinler ile bu hizmeti yürütecek. Bursa- İnegöl arasında ki seyahatte bu problemleri çözdük. Bugün itibari ile Mustafa Kemalpaşa ve İnegöl´de sorunları çözülmüş şehit olarak karşımıza çıkıyor. Bu başarı, köylerdeki sorunları çözmemiz için kılavuz oldu. Geçmişte yapılan çalışmalarda bedel istendi. Fakat şunu fark etmek gerekiyor. Para kazanan bir mekanizma varsa para vermekten çekinmiyor esnaf. Anca mazot parasını çıkartacak kadar para kazanan bir köyde taşımacılık yapan esnafın, 300-400 TL´yi ödemesi mümkün değil. Ortada bir mağduriyet, bizim açımızdan bir başarısızlık söz konusu oldu. Ben bir köye araç gönderemiyorsam, gönderdiğim araca binilmiyorsa benim başarısızlığımdır. Bu çıkan fırsatı kaçırmayacağız. Bir para isteyeceğimiz yerler olur. 7- 8 köyle vardır paralar isteriz. Ama istenilen paralar çok cüzi. Şundan emin olun 50-60 haneli bir köyle ilgili sizden para istemeyiz. Sizden alacağımız 50 TL´ye BURULAŞ´ın ihtiyacı yok. Zaten cebine 150 TL para giriyor 3´te birini istiyorsun. Bu meyanda gerekirse esnafımıza destek olacağız. Yol bozuktur takibini yapacağız. Katkılarımızda olur, oda ile birlikte taşın altına elimiz koyarız. İster dağda ki bir köy olsun, şehrin merkezinde bir mahalle olsun. Şuanda İnegöl´de ki tüm köylerden, merkeze doğru taşımacılığı çözmüş görüyoruz. Tekrar inceleyeceğiz. En doğru modeli koyacağız. Hukuki olarak bu işi benim sizlerle yapabilmem için bir ihale yapmamız gerekiyor. İşi doğru yapalım, sonra başımız ağrımasın. En kısa zamanda ilçe belediye başkanımızın da uygun görüşünü alınca, onların müsaadesi, odanın rızası ile en kısa zamanda sözleşmeleri yapacağız. Gerekli merciler ile bu bölgede taşımacılığı kimlerle yaptığımızı bildireceğiz. Elinde belgesi olmadan bu işi yapanlarda engellenecek.  Bu sözleşmelerde sizden güler yüz istiyoruz. Ki zaten bunlar sizin köylüleriniz. Bundan da endişemiz yok. En güzel şekilde hizmet edeceğinizi de biliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29