İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLER TEKNOLOJİ FUARINA KATILDI

İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLER TEKNOLOJİ FUARINA KATILDI

İnegöllü çiftçiler, Konya’da düzenlenen ‘Tüyap Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyaret etti. Fuarda çiftçiler tarım ve hayvancılık konusunda yaşanan teknolojik gelişmeleri de yakından görme fırsatı buldu.

İnegöl Köyler Arası Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (İKÖDER), Konya’da açılan Tüyap Tarım ve Hayvancılık Fuarına gezi düzenledi. Geziye İKÖDER yönetiminin yanı sıra yaklaşık 30 çiftçi de katılırken, İnegöllü çiftçiler bu gezi ile tarım ve hayvancılık konularındaki yeni gelişmeleri ve teknolojik ilerlemeleri yakından görme fırsatı buldu.

“Köylünün Gelişmesi İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

İnegöl’ün körlerine yönelik faaliyetleriyle adını duyuran İKÖDER adına geziye ilişkin bir açıklama yapan dernek başkanı Caner Demirel, daha önceleri köylerde seminerler verip vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar yürüttüklerini, Şimdi de İnegöl’ün 9 köyünden katılan yaklaşık 30 civarındaki çiftçiyle birlikte hem Konya’yı gezdiklerini, hem de fuarı ziyaret ettiklerini söyledi. Çiftçilerin fuarı ziyareti ile birlikte tarım ve hayvancılıktaki teknolojiyi yakından takip etme fırsatı bulduğunu da kaydeden Demirel; “Tarım ve hayvancılık alanındaki yeni uygulama ve teknikleri öğrenmiş oldular. Vatandaşlarımız açısından gezimizin çok verimli olduğunu düşünüyorum. Köylümüzün gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. İnşallah daha da güzel şeyler yapacağız” dedi.

Çiftçiler Fuardan Memnun

Geziye katılan vatandaşlar da geziden çok memnun kaldıklarını dile getirirken; bu geziyle hem Mevlana’yı ziyaret ettiklerini, hem Konya’yı gezdiklerini, hem de fuarı ziyaret etmiş olduklarını söylediler. Çiftçiler, bu tür gezilerin sürekli hale getirilmesi gerektiğini düşünürken, İnegöl’de artık tarım ve hayvancılığın da belli teknolojilere sahip olduğunu belirttiler.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54