İnegöllü İşadamlarından Mısır’da Kurban Dağıtımı

İnegöllü İşadamlarından Mısır’da Kurban Dağıtımı

İNSİAD üyesi 13 işadamı, İnegöllü hayırseverlerden topladıkları kurbanların bir kısmını, Kimse Yok Mu Derneği ile beraber Mısır’da dağıttı.

Selahaddin-i Eyyubi koleji öğretmenleri, Mısırlı öğrenci velileri ve işadamlarıyla beraber Mısır’ın İskenderiye kentinin Demen Hur ilçesinde muhtaç ailelere 300 büyükbaş kurbanı dağıtımını gerçekleştirdiler.

İnegöllü işadamları 4 günlük gezi programının birinci ve ikinci günü Kahire’nin tarihi turistik yerlerine gezi gerçekleştirdiler. Gezi programı çerçevesinde 25 milyon nüfusa sahip Kahire’de, Osmanlı kalesi, Mehmet Ali Paşa Cami-i, İmamı safi Hazretlerinin kabri, Piramitler, Tahrir meydanı, Kahire müzesi ve Nil nehrinde tur atıp, akşamları da Selahaddin’i Eyyubi koleji konferans salonunda Mısırlı hafızlardan Kuran-ı Kerim dinledikten sonra Mısır’lı işadamlarıyla programlar gerçekleştirdiler. Programın üçüncü gününde ise Bayram namazından sonra İskenderiye’nin Demen Hur kasabasına hareket edildi. Selahaddin Eyyubi koleji öğretmenleri Musap Musa beylerin eşliğinde İnegöllü işadamları, Mısırlı mühendis Hasan Bey, Doktor İsmail Ahmet Bey nezaretinde kurbanlar kesildi, hisselere ayrıldı. Akşam ezanından sonra Mısırlılarla beraber tespit edilen civardaki fakir ailelere kurban hissesi dağıtımı yapıldı.

Geziye katılan İnegöllü işadamlarından Ali Ekim, Hadi Yalçıner ve Muharrem Salim, yaşadıkları ve gördükleri manzara karşısında, Mısır’ın Türkiye’ye göre 30-40 yıl geride ve fakr-u zaruret içerisinde, yaşam sürdürdüklerini gözlemlediklerini, Kurban Bayramı vesilesi ile Mısır’a gelmelerinin isabet olduğunu ve bu tablonun görülüp bilinmesi için diğer işadamlarımızın mutlaka bu tabloları görme adına buralara gelmeleri ve bu manzarayı görmeleri gerektiğini vurguladılar. İşadamı Azmettin Gündüz, Mehmet Akansu ve Adil bey ise kurban etlerinin hakiki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıldığını ifade ederek; “Tek göz odalı evlerde anne baba çocuklar ve dede ebe 10-12 kişi yaşıyor; Kahire’de ise 3 milyon insan mezar evlerde yaşıyor. İnsanlar çok çaresiz. Bakışları her şeyi anlatıyor. Binlerce insanın hayır duası alındı” şeklinde konuştular.

Mısır’da ki programa katılan gen işadamı Talha Öziş, Hamza Kötek, Ahmet Çalkan Yusuf Aygün de tanık oldukları manzara karşısında “Keşke daha çok insana gidip daha fazla kurban isteseydik. Buralara daha çok kurban eti getirip dağıtsaydık” diye duygularını ifade ettiler.

İnegöllü işadamları, Kurban Bayramında bu organizasyonu gerçekleştiren Kimse Yok Mu Derneğine, Mısır’daki Türk okullarına, büyük özveri ile kurban bağışı yapan yardımsever işadamlarına ve Mısır’da desteklerini esirgemeyen veli ve öğretmenlere teşekkür ettiler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07