İnegöllü Karikatürist İlk Şahsi Sergisini Bursa’da Açtı

İnegöllü Karikatürist İlk Şahsi Sergisini Bursa’da Açtı

İnegöllü karikatürist ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Üyesi Yalçın Eroğlu, ilk kişisel sergisini Bursa Nilüfer Konak Kültürevi’nde açtı.

İnegöllü Karikatürist ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Üyesi Yalçın Eroğlu, ilk kişisel sergisini açtı. Daha önce birçok sergiye çalışmalarıyla katkı koyan sanatçının ilk sergisi, Bursa Nilüfer Kültürevi’nde 23 Aralık 2011 tarihinde izlenime açıldı. Sergide toplam 38 karikatür gösterime sunulurken, serginin 30 Aralık tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

“Gençlerin Karikatüre Merakı Memnun Edici”

Almanca öğretmeni olan, ancak 20 yıldır kalemi elden bırakmayan Eroğlu’unun ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında da 4 ödülü bulunuyor. 38 karikatür ile bir hafta boyunca Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak olan karikatürist Yalçın Eroğlu, özellikle son yıllarda gençler arasında karikatüre olan ilginin artmasından memnun olduğunu, bu alandaki potansiyelin gelişime açık olduğunu söyledi. Eroğlu ayrıca Nilüfer Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

O Artık Gerçek Bir Usta

Karikatürlerinde diyalogsuz çizimi tercih eden ve özgün bir anlatımla kendisini ifade eden karikatürist Eroğlu’nu açılışta yalnız bırakmayan Bursalı usta karikatürcü Ahmet Aykanat, “Yalçın Eroğlu’nu yıllardır takip ediyorum. Şimdi ilk ciddi kişisel sergisini açtı. Bu sergideki karikatürleri gördükten sonra onun gerçek bir sanatçı olduğuna karar verdim” dedi.

4 Ödülü Var

İnegöllü Karikatürist Yalçın Eroğlu, kendisi hakkında verdiği bilgilerde ise şu ifadelere yer verdi: “1971 İnegöl Hayriye Köyü doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Alman Filolojisi mezunu olup evli ve 2 kız çocuk babasıyım. Karikatüre lise yıllarında başladım, çalışmalarım çeşitli dergi ve gazetelerde de yayınlandı. Birçok sergiye çalışmalarımla katkıda bulundum ve ilk kişisel sergimi açtım. Halen Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesiyim. 2’si uluslararası, 2’si ulusal toplam 4 adet ödülüm bulunmaktadır.”



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26