İnegöllü Sanatçılar Şiir Kitabında Buluştu

İnegöllü Sanatçılar Şiir Kitabında Buluştu

İnegöl’ün yetiştirdiği değerli ses sanatçısı Nuri Şekerciler ile ünlü minyatür sanatçısı Hasan Kale, ‘Prestij’ isimli şiir kitabında buluştu. Şekerciler’in şiirlerini, Kale yaptığı resimlerle süsledi.

İnegöl’ün yetiştirdiği değerli ses sanatçılarından Nuri Şekerciler, yeni çıkardığı ‘Prestij’ şiir kitabının tanıtımı için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Kitabının oluşumuyla ilgili Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bilgi veren Nuri Şekerciler, kitabı İnegöllü ünlü minyatür sanatçısı Hasan Kale’nin de destekleriyle çıkardığını belirterek, ortaya çıkan sonuçtan mutlu olduklarını söyledi. Kitabın sayfa, kapak mizanpajı ve grafiklerinin Arda Yalkın tarafından, kitapta bulunan 60’tan fazla resmin ise Hasan Kale tarafından yapıldığını söyleyen Şekerciler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hasan Kale şiirleri hiç dinlemeden resim yaptı, ben resimleri görmeden şiir yazdım. Bir araya geldik ve 5 dakika sonra bütün resimler şiirlerini buldu” dedi.

Kitabın arkasında bir CD olduğunu ve CD’nin içerisinde 15 tane şiir olduğunu kaydeden Nuri Şekerciler; “15 şiirde 15 ayrı müzik var. Müzikleri de Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından emekli Erdal Hocam yaptı. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tek kelimeyle çok komplike bir çalışma oldu. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İnegöl’ün yetiştirdiği nadide yeteneklerden biri olan Nuri Şekerciler’i ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; Nuri Şekerciler’in önemli bir müzik adamı olduğunu ve kendisini farklı zamanlarda nostalji konserleri ile ilçede misafir ettiklerini söyledi. Hasan Kale’nin ise önemli bir minyatür sanatçısı olduğuna değinen Aktaş, bu iki özel kişinin yeteneklerini birleştirerek oluşturdukları prestij çalışmasının Türkiye sathında duyurulması ve bununla alakalı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

TÜM İNEGÖLLÜLERE TAVSİYE EDECEĞİM

Bu çalışmayı 2 konuda önemsediğini belirten Aktaş; “Birincisi İnegöl’den iki sanatçının bu çok özel ve sıra dışı çalışmada yer almış olması bizim için önemli bir açılım. İkincisi, şiirle resmin bir araya getirildiği ve farklı bir şekilde yorumlandığı özel bir ortam var. Bu çalışmaların CD’si de var. Ben özellikle CD’leri yayınlandıktan sonra tüm İnegöllü dostlarımıza tavsiye edeceğim. Hatta bununla alakalı imza günleri de düzenleyeceğiz. İnanıyorum ki İnegöl’deki dostlarımızda bunları sahipleneceklerdir” dedi.

Her iki sanatçıyı da tebrik ederek konuşmasını sonlandıran Aktaş; “Bundan sonraki süreçte yapılabileceğimiz bir şey varsa elimizden geldiğince bu projenin yanında olacağımızı belirtiyorum. Çalışmalarında kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Şekerciler ziyaret sonunda Aktaş’a ‘Prestij’ kitabını hediye etti.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54