İNEGÖLLÜ SUYA 3 KAT FAZLA PARA ÖDEYECEK

İNEGÖLLÜ SUYA 3 KAT FAZLA PARA ÖDEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Aykan Erdemir,“ İnegöl halkının büyükşehire merkez ilçe yapılmasıyla içme suyunu 3 kat fazla para vererek kullanacağını söyledi.

 

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları, önceki akşam seçim çalışmaları kapsamında Cerrah Belde Belediyesini ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundular.

 

İNEGÖL’ÜN KARANLIK YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Cerrah’ın 1 Nisan itibari ile mahalle olacağını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Sizler Balkanlardan kopup gelip zor coğrafyanın zor şartlarında İnegöl’de Cerrah’ımızda yaşama tutunup, çalışıp, üretip alın teri ile sofrasına helal lokma götürmeye çalışan üretken insanlarımız, sizler bu gayretleri ile bu güzel beldemizi Türkiye’nin 4 bir yanına tanıttınız. Ama gelin görün ki 10 yıldır beldemiz, onların bu yanlış yönetim anlayışından belde olmaktan bile çıkarılıp artık Cerrah’ımız 1 Nisan 2014’ten itibaren Bursa’nın sıradan bir mahallesi olacak. Belde olarak neler kaybettiğimizi çok değerli belediye başkanımız İsmail karaman ile CHP Yönetimi olarak Cerrah’ta yaptığımız bir referandumda siz saygıdeğer hemşerilerimiz sandığa sahip çıktınız ve AK Parti’nin bu haksız, hukuksuz bütünşehir yasasını reddedip, ‘Bizim belediyemiz, Cerrah Belediyesi kapatılmasın’ dediniz. Bu iradeye ortak oldunuz ama Cerrah halkının fikrini sormadan 1 gecede kanuna geçirip sizi Bursa’nın mahallesi yapıverdiler. Şimdi siz bu iktidara oy verecek misiniz? İşte o zaman 30 Mart yerel seçimleri iktidara ‘Dur’ demenin günü olacak. Biz de sizlerle el ele gönül gönüle birlikte bu iktidarı İnegöl’de yerel yönetimden indirip Bursa’da 25 yıl belediyecilik yapmış, sizin gibi Balkanlardan göçüp gelip vatanına, toprağına, bayrağına, milletine bağlı bir şekilde çalışarak zor koşullarda Bursa İmar İşleri Müdürlüğü’nde binlerce Bursalı hemşerimize hizmet vermiş çok değerli Belediye Başkan Adayımız Şevket Mollaer ile İnegöl’ün bu karanlık, yönetilmeyen ve halkın haklarının korunmadığı bir yönetim anlayışını değiştireceğiz” dedi.

 

SU CENNETİNDE KUYU SUYU İÇİYORUZ

Su cenneti bir ilçede yaşadıklarını ifade eden Neşe, “İnegöl yukarıda Acı Su ile Yenice’de Uludağ Gazoz Fabrikalarının Yenice suyundan ürettiği dünyanın en nefis gazozları ile dünyaya ve Türkiye’ye su içiren 81 ile su satan bir ilçede İnegöl Alibeyköy merasındaki derin kuyulardan su içiyor. Bu ayıp bu belediyeye yeter. Biz diyoruz ki Sulhiye’de Sude Su, Eskikaracakaya’da Hamam Su, onun yanında Kınık Maden Suyu, hemen onun altında Freşa suyu, Çitli köyünün karşısında Çitli Maden Suyu, Tahtaköprü’nün altında Baykal Su, Hilmiye köyünün yamacında Kay Su, Pür Su… Her tarafımızdan su fışkırıyor ama gelin görün ki biz İnegöl’de kuyu suyu içiyoruz. Buna son vermek için sizlerin de desteği ile genel seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursanız olun ama bugün oylarınız Belediyeciliği en iyi bilen, projeleri ile sevgi ile inanç ile plan ile sizin huzurunuza çıkan Şevket Mollaer’e hepinizin desteğini bekliyor, CHP İnegöl İlçe Örgütü adına hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

ELİMİZLE DEĞİL YÜREĞİMİZLE OY ATACAĞIZ

Cerrahlı vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, “30 Mart yerel seçimleri elimizle değil yüreğimizle oy atacağımız seçimlerdir. Vicdanımız ile oy atacağımız seçimlerdir. Kendiniz, partiniz için değil çoluğunuz, çocuğunuz için oy atacağınız seçimlerdir. Bu ülkeye ya temiz siyaset gelecek, namuslu siyaset gelecek ya da kirli siyaset devam edecek. Tercih bizim. Ya bizim emeğimizin, alın serimizin, geç saatlere kadar çalıştığımız emeğimizin hortumlar ile ayakkabı kutularına doldurulduğunu göreceğiz ya da o hortumları kesip kendi çoluğumuzun çocuğumuzun rızkına sahip çıkacağız. Yerel seçimlerde sizlerin sırtındaki yük bir nebze de olsun hafiflesin diye Şevket Mollaer diyor ki, Cerrah’tan İnegöl’e kadar ulaşım ücreti sizden, dönüşü bizden. Ulaşım yarı yarıya ucuzlayacak. Bu bizim sözümüz, altına imzamızı atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Necati Şahin de diyor ki, ‘İnegöl’den Bursa’ya kadar ücret sizden, dönüşü benden’. Bundan sonra ulaşım yarı fiyatına, ulaşım gerçek fiyatına” diye konuştu.

 

İNEGÖL SUYA 3 KAT FAZLA PARA VERECEK

İnegöl’ün 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin en pahalı suyunu içeceğini belirten Erdemir, “Su memleketi İnegöl’de kuyu suyu içiyoruz. Ama yalnızca kuyu suyu içmiyoruz. Nisan’dan itibaren Türkiye’nin en pahalı suyunu içeceğiz. BUSKİ sağ olsun su memleketinde Türkiye’nin en pahalı suyunu bizlere içirecek. Şevket Mollaer söz veriyor, Necati Şahin söz veriyor, bir bardak su sizden, bir bardak su bizden. Su yarı fiyatına olacak. Şimdi diyeceksiniz ki bunun kaynağı nerede, cebinden mi ödeyecek Şevket Mollaer suyun parasını, cebinden mi ödeyecek Necati Şahin suyun parasını. Bakın, bugün Bursa’da BUSKİ 30 TL’ye mal ettiği suyu 100’e satıyor, 3 katına satıyor. Biz de diyoruz ki 30’a mal edip bari 50’ye sat, 30 mal edip 100’e satma diyoruz. Cebinden bir kuruş çıkmadan, belediye zarar etmen hepimiz suyu yarı fiyatına içebiliriz. İçebiliriz ama içmemiz için suyumuza takılan hortumları kesmemiz lazım. Çünkü bizim verdiğimiz su parasından bu Belediye’nin bütün görünmez işleri yürüyor. Bütün hortumlar bizim musluğa bağlanmış. CHP olarak, Şevket Mollaer olara, Necati Şahin olarak söz veriyoruz, bundan sonra Bursa’da su yarı fiyatına diyoruz” ifadelerini kullandı.

CERRAH’IN ALTEPE’YE ULAŞMA ŞANSI VAR MI?

Cerrah’a geldiğinde yüreğini sızlatan bir manzara ile karşılaştığını belirten Erdemir, “Muhtar adayı ilanları 4 bir yanı sarmış. Cerrah’ın muhtar adayı… 5 yıl önce biz Cerrah’a muhtar mı seçiyorduk Belediye Başkanı mı seçiyorduk? Belediye Başkanı seçiyorduk. Ne oldu Cerrah küçüldü mü? Cerrah geri mi gitti? Cerrah köy mü oldu, mahalle mi oldu ne oldu da Belediye Başkanımızı elimizden aldılar. Bize sordular mı? Sormadılar. Kim sordu. CHP sandığa koydu. Kapatılan bütün beldelerde halkımıza söylüyor. Belediye kapatılsın mı dedik, Türkiye’deki bütün beldelerin yüzde 99’u kapatılmasın, Belediyemizi çalmayın, Belediyemizi almayın dediler. Kusura bakmayın ama memleketin milyarlarını çalanlar elbet belediyesini de çalar. Belediyelerimizi de aldılar, bize sormadan aldılar, biz ‘Hayır’ dediğimiz halde aldılar. Belediye demek hizmet demek, belediye demek hemen yanı başınızda dokunabileceğiniz Belediye Başkanı demek. Bugün Bursa’nın her bir muhtarı Bursa Büyükşehir Başkanından randevu istese her birine randevu verilse 3 yıl bekleyeceğiz ki muhtarlarımız Bursa’da Belediye Başkanımızı görebilsin. Bugün Cerrah’ın Recep Altepe’ye ulaşma şansı var mı? Yok. Hizmet alma şansı var mı? Yok. Ama belediye burada olsaydı belediye başkanımızın yakasına yapışır, isterdik. Allah’tan İnegöl’de bu bölgeyi çok iyi bilen, belediyeciliği çok iyi bilen bir ağabeyimiz, Şevket Mollaer var. Bu eksikliği gidermeye çalışacak ama biz diyoruz ki, ‘Sözümüzdür iktidar olduğumuz gün belediye tabelalarını yerine çakacağız. Tabelaları sakın atmayın’. Cerrah Belediyesini yine açacağız. Yalnızca Cerrah’ı değil Türkiye’de kapatılan bin 500’ü aşkın Belediyeyi yeniden açacağız. 2015 Haziran’ında Allah kısmet ederse iktidarız, bütün beldeleri, belediyeleri yeniden açıyoruz. O zaman Allah’ın izni ile kapatılan belediyelere sandığı yeniden koyarız bugün nasıl muhtar seçiyorsak bir kez daha belediye başkanı seçeriz. O zaman İnegöl Belediye Başkanımızdan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Necati Şahin de elinden tutar dozerini gönderir, otobüsünü gönderir, asfaltını gönderir, dostça, kardeşçe, dayanışma duygusu içinde Cerrah’ı bir kez daha ayağa kaldırırız. Cerrah en iyisine layık, en güzeline layık. Sizler için çalışan, temiz siyaset için çalışan, içinizden çıkmış bir Belediye Başkanına, bir İlçe Başkanına layık. Biz sizleri çok seviyoruz, hep birlikteyiz, temiz siyaset için 30 Mart’ta sandığa, çoluğuna, çocuğuna, geleceğine sahip çık diyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

BİLİMSEL TARIM YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Cerrah’ın bütün arazi yollarının açılmasını sağlayacaklarını belirterek konuşmasına başlayan CHP Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, “Köylerimiz ile ilgili projelerimizi taahhütname şeklinde köylerimize dağıttık. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan evlerini yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz projeler hazırlayacağım. Bunlar tek tip projeler olmayacak. Köylerimizin geleneklerine uygun projeler hazırlayacağım. Bu projeleri vatandaşlarımıza ücretsiz olarak vereceğim. Bütün köylerimizin imar planını yapacağım. Köylerdeki 3-4 katlı binaların kat mülkiyetinin yapılabilmesi için onların imar planlarını yapmamız gerekiyor. Yeni bütünşehir yasası ile beraber belediyelere yeni yetkiler veriliyor. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Belediyemizde yeni müdürlükler oluşturacağız. Bu müdürlüklerde köylü vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılık konusunda her türlü desteği sağlayacağız. Köylerimizin topraklarının analizini yapacağız. O topraklarda neler yetiştiğine bakacağız ve köylülerimizi bu şekilde bilgilendireceğiz. O şekilde yönlendirerek bilimsel olarak tarım yapmalarını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılık ile ilgili her türlü kursları açacağız, eğiteceğiz” şeklinde konuştu.

MEYVE SUYU FABRİKASI KURACAĞIZ

Kooperatifçiliği destekleyerek Kulaca Salça Fabrikası türü kooperatifleşme ile öncelikle meyve suyu fabrikası kuracaklarını aktaran Mollaer, “İnegöl’de 50’den fazla köyde bugün meyve üretimi yapılıyor ancak köylü vatandaşlarımız meyve üretimini değerlendiremiyor. İşte bunu değerlendirebilmesi için önce kooperatifçilik yöntemi ile meyve suyu fabrikasını kuracağız. Yine aynı yöntem ile büyük soğuk hava depoları yapıp köylümüzden ürünü alacağız, bu soğuk hava depolarında bunları paketleyerek profesyonel şekilde dış pazarlara pazarlayarak köylümüzün ürününü değerlendireceğiz. Yine ayçiçeği üreticileri ile aynı yöntem ile ayçiçeği kurutulması, elenmesi, paketlenmesi, pazarlanmasını aynı şekilde yapıp köylümüzün kalkınması için her türlü desteği vereceğiz. Köylünün kente göçünü önleyeceğiz, kentten köye göçü sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.

KÖYLÜYE FİDANCILIK EĞİTİMİ VERİLECEK

İnegöl’de şuanda her türlü fidancılığın yapıldığını ama belli insanlar yaptığını belirten Mollaer, “Maalesef bu konuda bilgilendirilmedikleri için bütün köylülerimiz bu işe eğilmiyor. Biz bu konuda da köylü vatandaşlarımıza bu eğitimi vereceğiz, fidan ekimini destekleyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Program, CHP Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtılması ile sona erdi.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26