www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllü Tiyatroculara Büyük Alkış

İnegöllü Tiyatroculara Büyük Alkış

Uğultu Tiyatro Derneği işbirliğinde organize edilen ve Uğultu Tiyatro Derneğinin oyuncuları tarafından Çanakkale’de sahnelenen ‘Eniştenin Suçu Ne’ isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

18 Mart Çanakkale üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan COMUEPTOEtkinlik topluluğu ile yürüme engellisi olan İnegöllü Uğur Polat Posoflu isimli tiyatro yönetmeni bir genç tarafından kurulan Uğultu Tiyatro Derneğinin organize ettiği ve Uğultu Tiyatro Derneği oyuncularının oynadığı ‘Eniştenin Suçu Ne’isimli tiyatro oyunu Çanakkale’de büyük ilgi gördü.

1500 kişilik kapasitesi ile Çanakkale’nin en büyük kültür merkezlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale üniversitesi İçdaş kongre merkezi Çanakkaleli tiyatro severlere yetmedi ek sandalyeler konuldu. Tiyatro oyununa birçok siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, Çanakkale kent konseyi üyelerinin yanı sıra binlerce öğrencide büyük ilgi gösterdi.

Komedi türündeki tiyatro oyunu güncel olayları mizahi bir dille ele alırken, Çanakkaleli izleyicileri de gülmekten kırdı geçirdi.

Tiyatro oyunu izleyiciler tarafından büyük beğeni kazanırken, oyunun sonunda hem oyuncu hem de oyunun yönetmeni olan Uğur Polat´ın tekerlekli sandalye ile selamlamaya çıkması kısa süreli şaşkınlık yarattı. Bu kadar başarılı ve komik bir oyunda hem başrol oynadığı için, hem de oyunu yönettiği için büyük takdir toplayan Polat, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Uğultu Tiyatro Derneğinin yönetmeni ve oyuncusu Uğur Polat Posoflu,  oyun sonunda yaptığı konuşma ile salonda duygu dolu anların yaşanmasına da neden oldu.

Gerekli desteği göremiyoruz

Posoflu, konuşmasında, ülkemizde tiyatro ve tiyatroculara gerekli desteğin verilmediğini belirterek; “Biz İnegöl’den geldik. Öncelikle bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Uğultu Tiyatro Derneği yaklaşık 3 yıl önce kuruldu. Tek başıma çıktığım bu yolda bıkmadan ve yorulmadan engelli olmama rağmen çabalayarak bu derneği kurdum. Kolay olmadı tabi, çok engelle karşılaştım. Örneğin yakın zaman olarak burayı yani Çanakkale’yi örnek göstermek istiyorum. Biz unutulmaya yüz tutmuş tiyatroya can vererek devam ettirmek, insanları bir nebzede olsa stresten, sıkıntıdan uzaklaştırarak kısa sürelide olsa gülmelerini sağlamaya çalışıyoruz ama maalesef Ülkemizde tiyatroya ve tiyatrocuya gerekli destek verilmiyor. İnegöl’de bir sürü işadamı varken sponsor olmaları için gittiğimiz zaman geri çevriliyoruz. Biz gittiğimiz her yerde belirtiyoruz oysa İnegöllü olduğumuzu ve İnegöl’den geldiğimizi ancak buna rağmen gerekli desteği göremiyoruz. Lütfen imkanınız varsa tiyatro ve tiyatroculara sahip çıkın ve gerekli desteği sağlayın ben bunu kendim için istemiyorum. Geleceğimiz için sizlerden bunu rica ediyorum. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesi yerine, küfür öğrenip söylemeleri yerine, mizah yaparak kültürlerini yaşamaları için hepimizin elbirliği yaparak tiyatroya ve tiyatroculara destek olmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87