İnegöllü Yazar Numan Kartal, Minik Hayranlarıyla Buluştu

İnegöllü Yazar Numan Kartal, Minik Hayranlarıyla Buluştu

İnegöllü yazar emekli öğretmen Numan Kartal, Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Kartal, yapılan kısa söyleşinin ardından öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında dün emekli öğretmen-yazar Numan Kartal’ı konuk etti. Okul öğrencileri ile Samda Okulu çok amaçlı salonunda bir araya gelen Kartal, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Samda İlk ve Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, İnegöllü yazar-emekli öğretmen Numan Kartal M. Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu öğrencileri için kitaplarını da imzaladı. Yapılan etkinliğe ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Ömer Satılmış, “Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü İnegöl’ümüzün yetiştirdiği emekli öğretmen ve yazar Numan Kartal’ı okulumuza davet ederek imza günü düzenledi. Numan Kartal beyi eğitimciliği ile İnegöl’de herkes tanır, ancak hocamızın birde yazarlık yönü var. 36 tane çocuk hikâye kitabı, ayrıca Kültür Bakanlığı tarafından basılmış eserleri ve çok çeşitli kitapları bulunmakta. Okul olarak amacımız öğrencilerimize İnegöl’ümüzün değerlerini tanıtmak, onlara sahip çıkmak ve öğrencilerimizin bu tür değerli öğretmenlerimizi örnek almalarını sağlamak. Yazarlık mesleğini öğrencilerimize tanıtarak onların bu mesleğe ilgilerini çekmek istedik. Ayrıca öğrencilerimizden bu konuya ilgi duyanlara bir perspektif sunmaktır. Daha önce de Türkiye’nin en genç fantastik roman yazarı Rana Demiriz’i öğrencilerimiz ile buluşturmuştuk. Bu gibi etkinlikler ile öğrencilerimize duygu ve düşüncelerini yazı ile ifade edebilmenin önemi ve bu alanda kendisini yetiştirmiş eserler ortaya koymuş kişilerle öğrencilerimizi buluşturmaktır. İnşallah bundan sonrada bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

“Numan Kartal hocama yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” diyen Müdür Satılmış, “Onca rahatsızlığına rağmen bizleri kırmadı ve öğrencilerimiz ile buluştu. Kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32