www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegöllüler Yunan İşgalinden kuruluşu böyle kutladı!

İnegöllüler Yunan İşgalinden kuruluşu böyle kutladı!

İnegöl Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kapsamında gün boyu düzenlenen etkinlikleri akşam gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve Oğuzhan Koç konseriyle taçlandırdı.

6 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İnegöl, bu yıl kurtuluşun 99’uncu yılını kutladı. Pandemi tedbirleri alınarak sabah başlayıp akşama kadar süren etkinliklerin finali, kortej yürüyüşü ve Oğuzhan Koç konseriyle gerçekleştirildi.

KURTULUŞ COŞKUSU KORTEJ İLE TÜM ŞEHRE YAYILDI

Sabah resmi törenler ve şehitlik ziyaretinde kuranı kerim tilavetleriyle başlayan kurtuluş kutlamaları, akşam 19.30’da kurtuluş coşkusunu adeta tüm şehre yayan kortej yürüyüşü ile devam etti. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kortej, İnegöl AVM önünden başlayıp Hikmet Şahin Kültür Parkına kadar devam etti.

Kortejde protokol ve ilçe halkının yanı sıra; Tarihi İnegöl Mehteri, atlı birlikler, temsili yaya birlikleri, İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibi, kılıç kalkan ekibi, nostalji araçlar, kros motosikletler, bisiklet sporcuları, İNDAK ekibi ve off road araçları da yer aldı. Kortej geçişleri sırasında vatandaşlar mehter takımı marşlarıyla büyük coşku yaşadı.

OĞUZHAN KOÇ İLE MUHTEŞEM FİNAL

Kortejin sona ermesinin ardından, etkinliklerin finali Nikah Dairesi önünde düzenlenen kurtuluş günü özel konseriyle gerçekleştirildi. 21.00’da sahneye çıkan Oğuzhan Koç, binlerce kişinin doldurduğu alanda unutulmaz bir konser gerçekleştirdi. Alanı dolduran gençler Oğuzhan Koç’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde gece boyunca gönüllerince eğlendi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25