İNEGÖLLÜLERİ BULUŞTURAN MUHABBET GECESİ

İNEGÖLLÜLERİ BULUŞTURAN MUHABBET GECESİ

İnegöl Belediyesi ile İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Muhabbet Geceleri’ programında Dursun Ali Erzincanlı, Murat Belet, Meddah-ı Fakir Yusuf Duru ve Mikail Şimşek gibi ünlü isimler İnegöll

Ser organizasyonun dini değerler ve kültürel zenginliği anlatma ve hatırlatma adına gerçekleştirdiği programlar kapsamında önceki akşam İnegöl Belediyesi ve İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde İnegöl’de ‘Muhabbet Geceleri’ adlı program düzenlendi. İnegöl Kapalı Spor Salonu’nda yapılan programda Dursun Ali Erzincanlı başta olmak üzere Murat Belet, Meddah-ı Fakir Yusuf Duru ve Mikail Şimşek gibi ünlü isimler sahne aldı.

 

KURAN-I KERİM ZİYAFETİ

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Uzman İmam Hatip Levent Cihangir, kuran-ı kerim ziyafeti ile İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

“MUHABBET SEVGİ VE SADAKADIR”

Programın açılış konuşmasını yapan İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol, muhabbetin sevgi ve sadaka olduğunu söyledi. Buhara Gönüllüleri Muhabbet platformunun İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin tertiplediği Muhabbet Geceleri Programı’na katılan vatandaşlara teşekkür eden Şenol, “Muhabbet Geceleri’ni niçin tertip ediyoruz? Çünkü muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakadır. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül Rabbimizin teveccüh mekânıdır” dedi.

 

GENÇLER GÖNÜL KAPILARINI AÇARAK YARINLARA UMUT OLABİLİR

Aile bireylerinin ancak muhabbet bağlarıyla birbirine kenetlendiğini vurgulayan Mehmet Şenol, “Gönüller fethederek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbirine kenetlenebilir ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir” diye konuştu.

 

Mehmet Şenol, bu programların tertip edilmesindeki amacın en çok ihtiyaç duyulan hakiki muhabbetin tüm kalplere yerleşmesine hizmet etmek olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bu hakikate bir damlada olsa hizmet etmek adına, yurt içinde ve dışında Muhabbet Geceleri ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahib-i muhabbet olan Rabbimizin bizleri ihsan, Sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz ederim. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen, bir kültür hizmetkârı olan Ser Organizasyon, katkılarından dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Teşriflerden ötürü hepinize tekrardan hürmet ve muhabbetimizi arz ederiz. Hayırla geldiniz, hayırla gidiniz.”

 

ŞİİR VE İLAHİLER GÖNÜLLERİN PASINI SİLDİ

Konuşmanın ardından Mikail Şimşek’in sohbetleri ile süslediği gecede, ünlü ilahi sanatçısı Murat Belet de seslendirdiği ilahilerle kulakların ve gönüllerin pasını sildi. Gecenin finalini ise şiir ve naat-ı şerifleriyle Dursun Ali Erzincanlı yaptı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği program, akşamüzeri 17.30’dan başlayıp gece 22.30’a kadar sürdü.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50