"İNEGÖL MUTLAKA İL OLACAK"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, en büyük vaatlerinin bütünşehir yasasını iptal ettirmek olacağını belirterek, " Ne olursa olsun İnegöl il olacak. Bu olmazsa olmazdır. Çünkü İnegöl, Türkiye`deki kendi kendine yeten tek ilçedir."ded

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Milletvekili Adayları İsmail Özdemir ve Özgür Öztürk, beraberlerindeki heyet ile birlikte İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ettiler.

 BİZLERİ GURURLANDIRDINIZ

Ziyaretin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mahmut Demirtaş, 1994 yılında, savaş döneminde yardım amacı ile kurulan derneğimiz şimdilerde kültür ve yardımlaşma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizleri ziyaret etmeniz, derneğimizi çok gururlanmıştır. Bu bağlamda Saadet Partisine başarılar diler, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

BİZİM İÇİN ÖRNEK ALINAN İNSANLAR”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocayı ve bilge kral Aliya İzzetbegoviç`i rahmet ve minnetle andıklarını belirterek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise, Bizim için örnek alınan insanlar. Davaları için canını, malını her şeyini ortaya koymuş ve kendilerinden ibret çıkarmamız gereken bir durum. İşte böyle bir hal içerisinde derneğimizi ziyaret etmekteyiz. Bizler geçmişten en güzel dersleri çıkarmak zorundayız ve tekrar aynı hatalara düşmeme adına da önümüzdeki çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütmek zorundayız. Yakın zamanda Avrupa`nın ortasında, Bosnalı kardeşlerimize yapılan zulmü hep beraber yaşadık, gördük. Avrupa`nın göbeğinde sessiz kalan oradaki zalimlere karşı sesini çıkarmayan Avrupalı devletleri gördük. Bugün de Ortadoğu`da ve Uzakdoğu`da, mazlum olan Müslümanlar için sesini çıkartmayan batılı devletlerin halini de görmekteyiz. Rabbim inşallah kendi içimizde birlik ve beraberlik kurmayı, İslam Birliği'ni gerçekleştirmeyi bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

  EN BÜYÜK MÜCADELEYİ BOSNA İÇİN VERDİK”

Bosna`da yaşanan zulümlere karşı en büyük mücadelenin Erbakan hoca tarafından verildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, İçerisinde bulunmuş olduğumuz camianın yaklaşık 30 yıldır içerisindeyiz. Dünyadaki tüm Müslüman ülkelerle, tüm Müslüman topluluklarla bizlerin ilişkisi oldu. Tüm dünyada Müslümanlara yapılan zulümler konusunda, bizler cansiperane gayretler sarf ettik. En büyük mücadeleyi en büyük fedakârlığı, en büyük bedeli Bosna`daki mücadele için verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu mücadelenin verilmesinde rahmetli Erbakan hocamız gerçekten büyük rol oynadı. Buradan yardımlar toplanıyor ancak orada yardımlar kılı haç tarafından el konulup, Boşnaklara bir türlü ulaştırılamıyordu. Ulaştırılanlar da zaten sadece gıda yardımları... Onların silaha ihtiyacı vardı. Etrafı kuşatılmış ve bir türlü kuşatma yarılamıyor... Teslim olmalarını bekliyor. Oraya gittiğimizde de oradaki kardeşlerimiz hepsi anlattılar bize. Rahmet hocamız, Almanya`da bir silah fabrikasını satın aldı. Orada silahları parça parça olarak aldılar ve Boşnaklar o kuşatmayı yardılar” diye konuştu.

 

EKONOMİMİZ KRİZE GİRMİŞ DURUMDA

Ekonomisi bozuk bir düzen içerisinde yaşandığını belirten Özdemir, Bizim şahıslarla işimiz yok. Bu kardeşlerimiz bizim içimizden ayrılmış arkadaşlarımız, ağabeylerimizdir. Ancak ayrıldıktan sonra, izlemiş oldukları ekonomik model sonucunda şuanda ekonomimiz krize girmiş durumda. Nasıl girmiş? Şuanki ekonomik düzen; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Aradaki uçurumu açıyor. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; bu terazinin değişmesi lazım. Bu ekonomik modelin değişmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 EN BÜYÜK VAAT YASANIN İPTALİ

Büyükşehir yasasına karşı olduklarını belirten Özdemir, Bizim en büyük vaatlerimizden bir tanesi Büyükşehir yasasını iptal ettireceğiz. Bu yasayla Bursa yönetilemez. Bir su patlıyor, Bursa`dan araç 3-4 günde zor geliyor. Bir kanalizasyon tıkanıyor, 4-5 günde zor gelebiliyorlar. Şuandaki yönetim bundan kendileri bile rahatsız. Ancak kendisi çıkarttığı için bir şey söyleyemiyor. Bu yüzden inşallah bu yasanın iptali için çalışacağız” dedi.

  NE OLURSA OLSUN İNEGÖL İL OLACAK”

İnegöl`ün il olması için çalışacaklarını aktaran Özdemir, Ne olursa olsun İnegöl il olacak. Bu olmazsa olmazdır. Çünkü İnegöl, Türkiye`deki kendi kendine yeten tek ilçedir. Dış ticareti fazla veriyor. Türkiye`de böyle ilçe sayısı çok çok az. Bu yüzden mutlaka İnegöl il olmalı” açıklamalarında bulundu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07