www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegölspor fitness çalışmaya başladı

İnegölspor fitness çalışmaya başladı

İnegölspor gençlik geliştirme sorumlusu Özgür Şahin, bireysel gelişim departmanlarından biri olan fitness bölümü çalışmaları ile alakalı açıklama yaptı.

İnegölspor gençlik geliştirme sorumlusu Özgür Şahin yaptığı açıklamada;?2018 Haziranında yapmış olduğumuz görev dağılımı ile grup antrenörleri dışında ayrı ayrı birimler oluşturmaya karar verdik. Kaleci, fitness ve savunma departmanlarını oluşturduk. Günümüz futbol anlayışında artık sadece teknik kapasitenin ön planda olmadığı gücün ve kuvvetin çok daha etkin bir hale geldiği maçlar oynanmaktadır. Sporcularımız profesyonel olduklarında yaşça büyük ve daha fizikli sporcular ile rakip olacakları için kuvvet altyapısını bu yaşlarda yüklemeye karar verdik. Girdiğimiz ikili mücadeleleri kazanmak ve ayakta kalabilmek için olmazsa olmazımız olan kuvvet çalışmalarının startını Temmuz ayında verdik ve bu birimin başına bu konuda uzman olan Eser Durak hocamızı görevlendirdik. Hocamız her yer yaş grubu özelliklerine uygun grup ve bireysel çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların meyvelerini ileriki zamanlarda mutlaka alacağız? ifadelerini kullandı.

Kurulan Fitness departman Sorumlusu Eser Durak ise konu ile alakalı bilgi vererek; ?Sporcularımızın bireysel farklılıklarını göz ardı etmeden kişisel gelişimlerine göre programlar hazırladık. Kuvvet yüklemesini zaman zaman salonda zaman zamanda sahada yaptık. Her sporcumuza ait çalışma programımız oldu ve gelişimlerini buradan takip ettik. Sezon başından bu yana topladığımız bir çok veri oldu. Değerlendirmelerini yapıp sporculara geri dönütler verdik. Sporcularımızı belirli bir noktaya ulaştırdıktan sonra grup çalışmalarına ağırlık verdik ve takımın kuvvet kapasitesini artırmayı amaçladık. Güçlenen kuvvetlenen sporcular ile sahada daha fazla ikili mücadele kazanmaya başladık. Ayrıca antrenman öncesi yaptığımız grup çalışması olan Core antrenmanları ile sakatlanma riskini azaltmayı amaçladık ve temel kuvvetin devamlılığını sağladık. Kuvvet çalışmaları sporcular için olmazsa olmazlardan biridir. Fakat yanlış çalışıldığı veya ehliyetsiz kişiler tarafından yaptırıldığı zaman sporcularda kalıcı sakatlıklara sebep olunmaktadır. Her yaş grubunun nasıl ve hangi şiddet ile çalışılacağı iyi bilinmeli ve ona göre birim antrenmanlar yapılmalıdır. Akademi ligi sporcularımız sezon boyunca gösterdikleri performans ve kazandıkları ikili mücadeleler ile sahada fark yaratmışlardır? Dedi

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29