www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖLSPOR SİFTAH YAPTI

İNEGÖLSPOR SİFTAH YAPTI

İnegölspor, dün kendi tesislerinde kurban kesimi ile birlikte topbaşı yaptı. Başkan Eşref Güç ve Teknik Direktör Serhat Güller, hedeflerinin iyi bir sezon geçirerek şampiyonluğa ulaşmak olduğunu ifade ettiler.

 

2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz İnegölspor, yeni yönetimi ve yeni teknik ekibi ile birlikte ilk antrenmanını dün saat 18.00´da kulüp tesislerinde düzenlenen kurban kesim ve dua okunmasının ardından gerçekleştirdi.

ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ

Kurban kesiminin ardından bir konuşma yapan İnegölspor Başkanı Eşref Güç, ?İnegölspor´umuza hayırlı uğurlu olsun. İnegöl halkına iyi bir takım izletmek istiyoruz. Bu sene bir kongre yaptık, tek liste ile 26 arkadaş yeniden göreve talip olduk. İnegölspor hedefleri olan bir takım. Geçen sene okyanusu geçip derede boğulduk. Son maçta penaltılarda elendik. İnşallah bu sene o rüyayı yaşamadan PTT 1. Lig´e şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. O yüzden iyi bir takım kurmak istiyoruz. Şuanda 4 transfer yaptık, en az 6 tane daha transfer yapmayı hedefliyoruz. İnegölspor´u şampiyon yapmak için taraftarla ve sizlerle beraber elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Geçen sene çok güzel şeyler yaşadık, final oynadık. Taraftarlarımız takıma sahip çıktılar, bizler yönetici olarak fedakârlıklar yaptık. Futbolcu kardeşlerimizin hepsinden Allah razı olsun, emekleri var haklarını helal etsinler. İnşallah bu sene bu kardeşlerimize ve bizlere şampiyonluk nasip olur. Yeni sezon İnegölspor´a hayırlı olsun? dedi.

AMAÇ NOKTA TRANSFER

Yeni yapılacak olan transferlerin sezon öncesine yetiştirilmesini planladıklarını belirten Güç, ?PTT 1. Lig´de kamplar bayramdan önce bitti. Oradan düşen topçular da olacaktır. PTT 1. Lig´de 10 tane yabancı olacak, bunlardan 5´i oynayacak. 5 tane yabancı ne demek? Lige bir sürü futbolcu girecek. Oradan da Türk futbolcular düşeceklerdir mutlaka. Transferde hata yapmamak için biraz daha sabırlı davranmak istiyoruz. Bu bütçe meselesi. Hata yapmamak lazım. 15-16 adam alırsınız, bunların 8-9 tanesinden faydalanırsınız. Bu da bir sıkıntı. O yüzden nokta transferler yapmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

LİGİMİZDE TECRÜBE KONUŞUYOR

Flaş isimden daha ziyade kendilerine faydalı olacak isimleri transfer etmek istediklerini belirten Güç, ?Bazen duyuyoruz; yaşlı futbolcular deniyor. Buna katılmıyorum. Tecrübe bu işte lazım. Altyapıda 8 futbolcumuz var zaten. Geçen seneden de aldığımız genç futbolcularımız var. Yaşlısıyla genciyle iyi bir ekip oluşturursak iyi iş yaparız. Aldığımız futbolcular 29-30 yaş sınırında. Tecrübeli futbolcular. Bizim ligimizde de tecrübe konuşuyor. Geçen seneki kaybımızın sebebi de o olabilir. Hata yapmamak için ince ince eliyoruz? diye konuştu.

2. ETABA TAM TAKIM ÇIKMAK İSTİYORUZ

Teknik Direktör Serhat Güller ise, ?Buraya geldiğim için çok mutluyum. İnegölspor hem ilk profesyonel olduğum takım hem de ilk antrenörlük yaptığım takım. Benim için ayrı bir değeri var. Burada olmaktan son derece mutluyum. Sezonun ilk antrenmanı, bazı eksiklerimiz var. Hücum bölgesine takviye yapmamız gereken birkaç oyuncumuz var. Onlarla irtibatımızı devam ettiriyoruz. İnşallah ilk etap antrenmanları sonucunda bu oyuncularla da transferi bitireceğiz ve hazırlı maçlarını yapacağımız 2.etap kampına tam takım olarak gitmeyi hedefliyoruz. İnegölspor bu liglerin önemli takımı, her zaman Türk futbolunda yeri olan bir ekip. O yüzden bir üst lige çıkmak için mücadele edeceğiz. Bunu başarırsak çok mutlu bir teknik adam olarak İnegölspor´da çalışmaya devam edeceğim? dedi.

6-7 İSİM DAHA TRANSFER EDİLECEK

Altyapıdaki oyuncularla beraber 28 kişi civarında bir kadrolarının olacağını belirten Güller, ?6-7 tane daha oyuncu alacağız. Oyuncuların hepsi de ligde oynamış, bize direkt katkı sağlayacak tarzda tecrübeli ve deneyimli oyuncular olacaklar. Zaten altyapıda yeterince genç oyuncumuz var. Genç anlamında çok fazla oyuncu almayı planlamıyoruz. Özellikle büyük takımlardan genç ve kiralık oyuncu almayı hiç düşünmüyoruz. Olursa mallık çok iyi oyuncular bulursak bonservisi ile birlikte kendi bünyemize katabileceğimiz genç oyuncular olabilir ama genel anlamdaki planlamamız kendi bünyemizdeki gençleri üst plana çıkarıp onlardan faydalanmaktır. Özellikle PTT 1. Lig´de oynayıp orada kariyer sahibi olan 3-4 oyuncuyu istiyorum. Onlarla görüştük, karar için izin istediler. Bu hafta sonuna kadar netlik kazanacak. Bugün de önemli bir arkadaşımız görüşmeye gelecek. Aradığımız oyuncuları diğer takımlar da arıyorlar ve bu bizi zor durumda bırakıyor, futbolcuların da kafasını karıştırıyor? şeklinde konuştu.

VARGEL VE EMRAH BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Mustafa Vargel´in sakatlığının geçtiğini belirten Güller, ?Sezon içerisindeki antrenmanlar yoğun ve zor antrenmanlar olacak. Oradaki antrenmanlarda bir sıkıntı yaşamazsa Vargel de bizim için önemli bir oyuncu. Emrah için de aynı şey geçerli. O Vargel´e göre daha iyi. Yine de bakacağız. Sezon başındaki antrenmanlarda herhangi bir sıkıntı yaşamazsak, eski sakatlıklar nüksetmezse iki oyuncu da bize katkı sağlar. Aksi bir durum yaşanırsa ona göre davranacağız? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00