www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İNEGÖLSPOR ÜVEY EVLAT MI?

İNEGÖLSPOR ÜVEY EVLAT MI?

Türk futboluna onlarca yıldız kazandıran İnegölspor, halen 1968 yılında inşa edilen statta mücadele ederken, klasman olarak alt liglerde mücadele eden, nüfusu İnegöl’den daha az birçok il ve ilçe takımlarına yeni statlar yapıldı.

Altyapısı Türkiye'nin en iyi 25 Altyapı takımı arasında gösterilen İnegölspor, profesyonelliğe adım attığı 1984 yılında şampiyon olmuş ve 2. Lige yükselmiştir. Türkiye futboluna futbolcu ticareti yapan bir kulüp olarak gösterilen İnegölspor Altyapısı'nın şu an da birçok sporcusu Süper Lig, 1. Lig'de top oynamış ve hala oynayanlar bulunmaktadır. İnegölspor kurulduğu 1954'ten bugüne yaklaşık 300'ün üzerinde profesyonel sporcu yetiştirmiştir.

Özellikle 3 büyük diye tabir edilen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerine yaptığı futbolcu transferleriyle ünlenen bordo beyazlılar, 1987-88 sezonunda Süper Lig'e yükselme şansını son maçta 1 puanla kaybetti.

Maçlarını 1968 yılında İlçe Spor Tesisi olarak kurulan 8 bin kapasiteli ilçe stadında oynayan bordo beyazlılar, bir sezonda Türkiye millî futbol takımına 3 Futbolcu veren İlk ve Tek İlçe Takımı olma unvanını almıştır.

İnegölspor, Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Bursaspor, Kocaelispor, Hacettepe, Elazığspor, Beşiktaş, gibi üst liglerde mücadele eden birçok takımı yenme başarısını göstermiştir.

Kurulduğu günden bugüne yüzlerce futbolcu yetiştirip profesyonel liglere transfer eden İnegölspor,  maçlarını halen 1968 yılında yapılan stadyumda oynarken, nüfusu İnegöl’ün, sportif başarısı İnegölspor’un çok daha gerilerinde olan birçok il, ilçe ve semt takımına yeni statlar yapıldı.

İnegöl’ün her yıl artan nüfusu,  İnegölspor’un sportif başarısı ve sporcu yetiştirme potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda İnegölspor’a modern bir stat ve tesis yıllar önce kazandırılmalıydı.

2019 yılının Şubat ayında İnegöl’deki yerel medya mensuplarıyla kahvaltıya bir araya gelen Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegölsporluların yıllardır beklediği yeni stadyum projesine yeşil ışık yakmış ve yeni statla ilgili çalışma dosyasının Spor Bakanlığı´na iletildiğini, konunun takipçisi olduklarını ve ilerleyen süreçte İnegöl´e yakışır modern bir stadyum projesini başlatacaklarını söylemişti.

Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen stadyumla ilgili herhangi bir aşama kaydedilmiş değil. İnegöllülere yeni stat müjdesi veren Milletvekili Gürel’e İnegölspor taraftarları adına soruyoruz,. Verdiğiniz müjdenin üzerinden 2 yıl geçti, proje hangi aşamada, stat ne zaman ve  nereye yapılacak. Stadın detayları bellimi…

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19