www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İnegölspor’un gençleri ışıl ışıl parlıyor

İnegölspor’un gençleri ışıl ışıl parlıyor

Kadrosunda alt yapıdan 8 oyuncu bulunduran İnegölspor, gençlerle bu sezon bir başka güzel.

Bu sezon gösterdikleri önemli gelişme ile  sürekli oynama şansı bulan  İnegöl’ün alt yapı patentli oyuncuları Enes Bayır, Ahmet Hakan Şahin, Gökhan Kurumuş, Selimcan Temel, Ömer Faruk Çalışkan, Emir Özsoy takımın önemli isimleri haline gelmiş durumdalar. Geçtiğimiz Pazar günü Sarıyer ile oynanan kritik maçta şans bulan 6 genç oyuncunun ortaya koydukları başarılı performansları sonrasında sınavı başarı ile geçerlerken, yedek kulübesinden oturan genç oyunculardan kaleci Mertcan Babat, Selimcan İnci arkadaşların yaşamış olduğu heyecana ortak oldular.

Yıllardır alt yapıdaki yetenekli gençlerin eksikliğini hisseden İnegöl spor bu sezon adeta altın yılını yaşıyor. Alt yapıdan yetişmiş oyuncuların sayısında önemli artış olması ile ortaya çıkan  gurur veren bir tablon, üretken takım konumuna gelinmesi, İnegöl spor’un yeniden Türkiye’de isim yapmasını gündeme getirecek olması önemli kazanımlar elde edilmesinde rol oynayacağı gibi,Öze dönmenin getireceği avantajın yönetimlere maddi anlamda önemli rahatlama getirmesi söz konusu olacaktır. Şu anda  A kadroda yer alan 8 genç oyuncunun gösterdiği önemli gelişmede payları bulunan    alt yapı hocaların, teknik heyet  ile  İnegöl spor yönetimini ve  futbolcuların ailelerini  fazlası ile mutlu ediyor.

Son olarak Sarıyer spor ile oynanan maçta teknik direktör Murat Yoldaş tarafından güven duyulup kritk maçta ilk 11’de şans bulan tam 6 oyuncu başarılı oyunları ile dikkatleri üzerine toplarlarken, genç 2 oyuncuda yedek kulübesinden görev beklemesi İnegöl spor’un geleceğinin emin ellerde olduğunu gösteriyor. Oynadıkları her maç sonrasında üstüne koyan gelişme gösteren ve son olarak oynanan Sarıyer maçında sergiledikleri futbol ile alınan galibiyette pay sahibi olan genç oyuncular Enes Bayır, Ahmet Hakan Şahin, Gökhan Kurumuş, Selimcan Temel, Ömer Faruk Çalışkan, takımın önemli isimleri olurken, ilk kez Sarıyer maçında ilk 11’de şans bulan genç Emir Özsoy, zorlu maçta ortaya koydukları performansları ile sınavı başarı ile geçerlerken, Görev bekleyen genç kaleci Mertcan Babat, Selimcan İnci, görev bekleyen alt yapı patentli isimler oldular.

Sarıyer maçı alt yapıdan yetişmiş en fazla genç oyuncunun oynatıldığı maç olarak geride kalırken, playof yolunda emin adımlar ile ilerleyen İnegöl spor’un bireysel değil takım oyunu içersinde gençlerin mücadeleleri başarıda önemli rol oynayacak. 

 Genç oyuncuların takıma kazandırılması konusunda atılan adımların karşılığını almakla kulübün önemli sayılabilecek maddi yükten kurtulmuş oldu. Son yılların adeta profesyonel kadroda en fazla şans bulan genç oyuncuların yer aldığı bir dönemin yaşanması İnegöl spor’da alt yapının önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Genç oyuncuların sahada gösterdikleri performansları süper lig ve 1 lig takımların ilgisini çekmekte. İçerde ve dışarıda İnegöl spor’un oynadığı maçları izlemeye gelen menajerler ve takımların oyuncu izleme görevlileri, genç oyuncular ile ilgili rapor tutuyorlar. Şu anda profesyonel kadroda yer alan gençlerin başarısı, şu anda alt yapıda oynayan oyuncular için örnek oluşturması açısından güzel bir gelişme yaşanıyor. İnegöl spor un alt yapıdan yetiştirdiği oyuncular ile Türkiye’de isminden bahsedilen takım olma özelliğini yıllar sonra  hayata geçirilmiş olması gurur  verecektir. 

 

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25